ΠΟΛΟ

Ικανοποίηση και προσπάθεια για άνοδο στο πόλο

ικανοποίηση-και-προσπάθεια-για-άνοδο-819723

Στα γραφεία της ΚΟΕ πραγματοποιήθηκε χθες (6/7) η κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, που θα διεξαχθεί 22-24 Ιουλίου στο Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.

Εκεί θα βρίσκονται δύο ομάδες από το Βόλο, ο ΟΥΚ και η Νίκη, οι οποίες κέρδισαν την πρόκρισή τους την περασμένη Κυριακή, όπως και οι: Μίλων, ΑΕ Χαϊδαρίου, Ποσειδών Ιλισίων, Νηρέας Χαλανδρίου. Στην Α2 Εθνική κατηγορία ανεβαίνουν οι 4 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
1η: Μίλων – Νηρέας, ΟΥΚ Βόλου – Νίκη Βόλου, ΑΕ Χαϊδαρίου – Ποσειδών Ιλισίων
2η: Νηρέας – Νίκη Βόλου, Ποσειδών Ιλισίων – ΟΥΚ Βόλου, Μίλων – ΑΕ Χαϊδαρίου
3η: Νίκη Βόλου – Ποσειδών Ιλισίων, ΑΕ Χαϊδαρίου – Νηρέας, ΟΥΚ Βόλου – Μίλων
4η: Νηρέας – Ποσειδών Ιλισίων, Μίλων Νίκη Βόλου, ΑΕ Χαϊδαρίου – ΟΥΚ Βόλου
5η: Ποσειδών Ιλισίων – Μίλων, Νίκη Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου, ΟΥΚ Βόλου – Νηρέας

Σε ανακοίνωση το τμήμα υδατοσφαίρισης των κυανόλευκων αναφέρει: «Την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας πανηγυρίζει το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου! Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Βόλου το τριήμερο 1-3 Ιουλίου κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση με απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα και μαζί το εισιτήριο για το F-6 της κατηγορίας που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και να διεκδικήσει εκεί την άνοδο στην Α2 κατηγορία!

Το έργο της πρόκρισης όπως αναμένονταν δεν ήταν εύκολο και κρίθηκε κυριολεκτικά στο γκολ. Το πιο σημαντικό κέρδος πάντως είναι ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους αθλητές των ακαδημιών που όχι μόνο αγωνίστηκαν αλλά όταν χρειάστηκε έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ.

Στην πρεμιέρα η ομάδα της Νίκης πέτυχε σχετικά εύκολα την πρώτη της νίκη απέναντι στην ομάδα του ΟΕΑΝΑΒ. Το τέλος της τρίτης περιόδου την βρήκε να προηγείται με 10-4 και το τελικό 12-8 ήρθε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Σκόρερ για την ομάδα της Νίκης οι Δανιήλ και Χατζηγούλας με 3, Κόφφας με 2 και Σπυρόπουλος – Γλούμης – Γκανάτσιος – Κουρτίδης με 1.

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 11-9 κέρδισε η ομάδα της Νίκης το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην ΧΑΝΘ. Εχοντας συνεχώς το προβάδισμα δεν κινδύνεψε σοβαρά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, κατακτώντας το δεύτερο στην σειρά φύλλο αγώνα. Ο Κόφφας με 4 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Νίκη, ακολούθησε ο Καρκαλιάνης με 3, 2 πέτυχε ο Γλούμης και από 1 οι Δανιήλ και Κανάκης.

Στο βολιώτικο ντέρμπι με τον ΟΥΚ ήρθε η μοναδική απώλεια βαθμών. Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση η ομάδα της Νίκης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα νεύρα που υπάρχουν πάντα σε τόσο κρίσιμες αναμετρήσεις χάνοντας στις λεπτομέρειες με 8-6. Ο Δανιήλ με 4 και οι Χατζηγούλας – Γλούμης με 1 σκόραραν για την Νίκη.

Στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο το Οξυγόνο θα κρίνονταν η πρόκριση στην τελική φάση. Οι 2 ομάδες ήταν ισόβαθμες και η ομάδα της Νίκης ήθελε μόνο την νίκη καθώς η ισοπαλία εξυπηρετούσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό καθώς στα πρώτα 2 οκτάλεπτα η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ με 3-0 και 6-3 αντίστοιχα. Σε εκείνο το σημείο πήραν την ομάδα από το χέρι και οι «μικροί» και την οδήγησαν στην επιτυχία, συνεπικουρούμενοι βέβαια από τους πιο έμπειρους. Τα 3 γκολ του Γλούμη, το 1 του Καραγκούνη και το 1 του Γκανάτσιου προστέθηκαν στα υπόλοιπα 5 που είχαν πετύχει οι Χατζηγούλας-Κόφφας-Δανιήλ και έδωσαν την νίκη με ανατροπή και με τελικό σκορ 10-9 και βέβαια την πρόκριση.

Τελική κατάταξη:
ΟΥΚ 12
Νίκη Βόλου 9
Οξυγόνο 6
ΟΕΑΝΑΒ 3
ΧΑΝΘ 0

Εκτός από την πρόκριση στα τελικά οπού η ομάδα της Νίκης θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Α2 για δεύτερη φορά στην σύντομη ιστορία της, το πιο σημαντικό είναι ότι το πλάνο που έθεσε από την αρχή της χρονιάς η διοίκηση του τμήματος αλλά ιδιαίτερα ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας τηρήθηκε ευλαβικά και με σωστό προγραμματισμό.

Η ομάδα στηρίχθηκε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της στους έφηβους όχι μόνο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα, και οι αθλητές αυτοί ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω ανταποδίδοντας με την παρουσία τους την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο προπονητής τους. Ολοι στο τμήμα πλέον είναι σίγουροι ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και ακόμα περισσότεροι αθλητές από τις ακαδημίες θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα τα επόμενα χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου