ΠΟΛΟ

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

δεν-τα-κατάφερε-ο-ολυμπιακός-837823

Δεν μπόρεσε τελικά να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός της υδατοσφαίρισης. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 6-4 από την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον τελικό του Φάιναλ Σιξ του Τσάμπιονς Λιγκ στην πισίνα “Άλφρεντ Χάγιος” του νησιού Μαργαρίτα, στις όχθες του Δούναβη στη Βουδαπέστη, και το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα για το Βολιώτη τεχνικό Θοδωρή Βλάχο και τους πολίστες του.

Ίσως να καταβλήθηκαν από το άγχος της συμμετοχής για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, οι περισσότεροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και της απαίτησης από τον κόσμο τους για την κούπα, κι αυτό να ήταν η αιτία που οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν κατάφεραν να βρουν τον καλό τους εαυτό επιθετικά και να πετύχουν το στόχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχαν μόλις 4 γκολ, καθώς τα ατού του δεν μπόρεσαν να πάρουν πάνω τους τα εύστοχα σουτ. Και σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η εκπληκτική άμυνα της Γιουγκ (που ήταν λίγο καλύτερη από αυτή του Ολυμπιακού) και ο τερματοφύλακάς της Μάρκο Μπίγιατς που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα.

Σ’ ένα σκληρό παιχνίδι με άμυνες για σεμινάριο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, αλλά στη συνέχεια οι Κροάτες πέρασαν μπροστά με 3-2, ο Γούνας ισοφάρισε σε 3-3 και η Γιουγκ πήγε στο 4-3. Ο Βλαχόπουλος ισοφάρισε σε 4-4 στις αρχές του δ’ οκτάλεπτου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξαναβρεί δίχτυα. Αντίθετα με τους Κροάτες που προηγήθηκαν με 5-4 και πήραν κι ένα αναπάντεχο γκολ με πέναλτι στο τέλος, για το τελικό 6-4.

Φυσικά και η 2η θέση στην Ευρώπη είναι τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, που έχει το μέλλον μπροστά του για να πετύχει το μεγάλο στόχο τα επόμενα χρόνια.

Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Ολυμπιακού, καθώς του είχε στερήσει το τρόπαιο και το 2001 (το 2002 βέβαια τη νίκησε στον ημιτελικό και στη συνέχεια πήρε το κύπελλο), κατέκτησε το τρίτο της κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός είχε 2/10 με παίκτη παραπάνω, 1 φουνταριστό, 1 περιφέρεια. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 περιφέρεια.

MVP του Φάιναλ Σιξ ψηφίστηκε ο Φελίπε Περόνε της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μάρκο Μπίγιατς, επίσης της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μουρίκης 0-1 (φουντ.) 5.31, Ομπράντοβις 1-1 (π.π.) 0.50.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Φουντούλης Ι. 1-2 (π.π.) 3.11, Μπένιτς 2-2 (π.π.) 2.40, Περόνε 3-2 (πέναλτι) 1.30.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γούνας 3-3 (π.π.) 5.39, Γκαρσία 4-3 (π.π.) 0.39.

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Βλαχόπουλος 4-4 (περιφ.) 5.36, Γιόκοβιτς 5-4 (περιφ. 5 μ.) 5.15, Περόνε 6-4 (πέναλτι) 0.11.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-4

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 1-1, 2-1.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπίγιατς

Πάβιτς

Μάκαν

Μυλωνάκης

Φάτοβιτς

Δελακάς

Λόντσαρ

Γούνας 1

Γιόκοβιτς 1

Φουντούλης Ι. 1

Γκαρσία 1

Σμιθ

Ποντικέας

Ιβάνκοβιτς

Ντόσκας

Βρίλιτς

Μουρίκης 1

Περόνε 2

Κολόμβος

Μπένιτς 1

Μάλιαρακ

Ομπράντοβιτς 1

Βλαχόπουλος 1

Πόπαντις Μπάτινα

Γαλανόπουλος

Προπονητής: Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ

Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος

Διαιτητές: Άντριαν Τιμπέριου Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μπόρις Μαργκέτα (Σλοβενία)

Την 3η θέση κατέκτησε η ουγγρική Σόλνοκ που νίκησε στον μικρό τελικό την ιταλική Προ Ρέκο με 11-7.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου