ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιήγηση στο Ομάν

περιήγηση-στο-ομάν-505183

Φωτογραφικό ταξίδι στη μακρινή χώρα των αντιθέσεων

Νοερό ταξίδι με χρώμα και φινέτσα στο μακρινό Ομάν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο καφέ «4 Εποχές» (Σπυρίδη με Τ. Οικονομάκη) αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου στις 21.00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Το αυριανό ταξίδι στην Αραβική Χερσόνησο έχει ως προορισμό μια χώρα στολισμένη με ερήμους και πετρώδη άγονα βουνά και διακοσμημένη με το πράσινο χρώμα των φοινικώνων, το χρυσό χρώμα των τρούλων, το άσπρο χρώμα των κτιρίων και την ασπρόμαυρη σκακιέρα των ανθρώπων.

Στο ταξίδι θα παρουσιαστούν η πρωτεύουσα Μασκάτ και τα στολίδια της, το περίφημο Τζαμί Καμπούς, τα παλάτια Αλ Αλάμ του σουλτάνου, η διοικητική πόλη με τα κυβερνητικά μέγαρα. Το πάρκο Αλ Ριγιάμ, η παλιά πόλη Ματρά με το παζάρι της θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των παρισταμένων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στη συνέχεια στην Κορνίς, την παραλιακή λεωφόρο, αναπνέοντας την αύρα του Ινδικού Ωκεανού, που αλλάζει τη διάθεση. Στη δεύτερη στάση του φωτογραφικού ταξιδιού σειρά έχουν το εσωτερικό της χώρας και η θρησκευτική πρωτεύουσα, έδρα επί αιώνες των ιμάμηδων, η Νίζβα, «όπου θα θαυμάσουμε το κάστρο, το παζάρι και το οχυρό Γιαμπρίν και βέβαια την ενδοχώρα. Επίσης θα κάνουμε μια περιήγηση και θα δούμε επιλεγμένες φωτογραφίες από όλη τη χώρα. Σε όλα αυτά απεικονίζονται το παρελθόν και η ιστορία μιας περιοχής, που πάντα έδειχνε την πίστη της και την ισχύ της. Η όψη θα μας ενθουσιάσει και θα μας εντυπωσιάσει» αναφέρει ο Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου