ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι γραφής στον Βόλο

εργαστήρι-γραφής-στον-βόλο-749185

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής από τις αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσει για όγδοη συνεχή χρονιά στην πόλη του Βόλου (τμήμα ενηλίκων), στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθλοτέχνης». Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, ενώ είναι επίσης δυνατή και η παρακολούθηση εξ αποστάσεως.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει ανάγνωση σημαντικών έργων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εξοικείωση με τεχνικές γραφής και σύνθεση κειμένων.

Υπεύθυνος εργαστηρίου είναι ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, ο οποίος ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων και με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση φιλολογικών – λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π.). Είναι τακτικό μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) και του ελληνικού τμήματος του παιδικού βιβλίου (ΙΒΒΥ), ενώ έχει συμμετάσχει σε επιτροπές συγγραφέων για κρίση παιδικών βιβλίων.

Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 5 – 6.30μ.μ. στο κέντρο της πόλης, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου «Park» στον Βόλο (Δεληγιώργη 2, τηλέφωνο 24210/36511-13, [email protected]). Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου