ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγιασμός έναρξης στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

αγιασμός-έναρξης-στη-σχολή-βυζαντινή-754870

Με την παρουσία πλήθους νέων και παλαιών σπουδαστών και του συλλόγου των διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/9, ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην έδρα της (Αναλήψεως 164Α, στον Βόλο).

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης,ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην εξέλιξη των μαθημάτων της Σχολής. Ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν, κατά την διάρκεια του θέρους, στο κτήριο της Σχολής, που ανήκει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στο οποίο στεγάζονται, επίσης, πλήθος σημαντικών ενοριακών δραστηριοτήτων. Ο Πρωτοσύγκελλος χαρακτήρισε την Βυζ. Μουσική «ιερή τέχνη, η σπουδή στην οποία συνιστά έναν καθημερινό εμβαπτισμό σε μια παράδοση που οι Πατέρες μας παρέδωσαν και αποτελεί, μαζί με τις άλλες εκκλ/κές τέχνες, τον αδαπάνητο θησαυρό της εκκλησίας μας». Χαρακτήρισε τους Δασκάλους της Σχολής «καύχημα για την Τοπική μας Εκκλησία, που κοσμούν με την παρουσία τους τα ιερά αναλόγια των Ναών στους οποίους ψάλλουν και αποτελούν στύλο και εδραίωμα της Σχολής, για πάρα πολλά έτη».

Από την μεριά του, ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τόσο γιατί ευλόγησε την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όσο και για την εν γένει μέριμνα και φροντίδα του για την συντήρηση του κτηρίου και την βελτίωση των υποδομών της Σχολής, γεγονός απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της. Κατόπιν, καλωσόρισε τους σπουδαστές, παρουσίασε τους καθηγητές και έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις για την έναρξη των μαθημάτων και την εξέλιξη των εγγραφών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, κατά τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας της Σχολής, Δευτέρα και Πέμπτη 6-8μ.μ.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο Παράρτημα της Σχολής, που στεγάζεται στο Κέντρο Νεότητας Αλμυρού, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα.

Μία ημέρα πριν (9/9), τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο Παράστημα της Σχολής, που στεγάζεται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς, από τον Δ/ντή της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου.

Ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως του νέου έτους λειτουργίας της Σχολής θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, την Κυριακή 14/10, στις 6.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, κατά την εορτασμό του Προστάτη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τους τίτλους σπουδών στους αποφοιτήσαντες της περασμένης χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου