ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες τέχνης στο Rigas Hotel

ημέρες-τέχνης-στο-rigas-hotel-20453

Το Rigas Hotel φιλοξενεί εκθέσεις τοπικών καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την τέχνη και τα πρωτότυπα δημιουργήματα τους. Μετά την πετυχημένη έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας της κας Heather Durham, από την Σκωτία, ακολουθεί ακόμα μία έκθεση ζωγραφικής, αυτή του Roger Fox.

Ο καλλιτέχνης Roger Fox, ο οποίος μένει στην περιοχή της Γλώσσας Σκοπέλου από το 2005, θα παρουσιάσει τους πίνακες ζωγραφικής του με θέμα «Αλεπού». Παρόλο που ο Roger Fox είχε αποστασιοποιηθεί για 40 χρόνια από την τέχνη του, το 2013 ξεκίνησε ξανά να ζωγραφίζει. Στις 17 Μαΐου ο Roger και η γυναίκα του θα γιορτάσουν την επέτειο 10 χρόνων από την ίδρυση της επιχείρησής τους «Glossa Houses». Περισσότερα έργα και φωτογραφίες του μπορείτε να τα αναζητήσετε στο www.alepou.net.

Η 2η έκθεση τέχνης του Rigas Hotel ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 28 Μαΐου. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το χώρο καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00. Το Σάββατο 19 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 22:00, θα βρίσκεται στο χώρο του Rigas Hotel, ο Roger Fox για μια γνωριμία με τους επισκέπτες της έκθεσης. Το Rigas Hotel σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην 2η έκθεση τέχνης και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με τους Roger Fox, δημιουργό του έργου «Αλεπού» και Γιώργο Κινδύνη, Διευθυντή του ξενοδοχείου.

Σε δήλωση του ο καλλιτέχνης Roger Fox, είπε χαρακτηριστικά: «Το Rigas Hotel και η Spyrou Skopelos Experience, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την ευγενική πρωτοβουλία να στηρίξουν τη δημιουργικότητα των κατοίκων του νησιού».

Ο κ. Γιώργος Μιχάλης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Σπύρου ανέφερε: «Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή», είπε ο Ιπποκράτης. Η “Spyrou Hotels” έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων για τον εορτασμό των 40 χρονών της. Μια από αυτές είναι και η δωρεάν διάθεση του Rigas Hotel στους καλλιτέχνες της Σκοπέλου ώστε να εκθέσουν τα έργα τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί αλλοδαποί κάτοικοι της Σκοπέλου που αποτελούν ένα δυναμικό ανθρώπινο στοιχείο του νησιού που έχει αποδείξει την αγάπη για τον τόπο με μια σειρά πολύτιμων δράσεων. Μετά την πετυχημένη έκθεση της Heather Durham ήρθε η σειρά του Roger Fox. Καλή επιτυχία!»

Το Rigas Hotel, μέλος της Spyrou Skopelos Experience, έχει υιοθετήσει την πολιτική του να στηρίζει και να αναδεικνύει τους δημιουργικούς ανθρώπους του τόπου. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικοί και ακόμη όσοι θα ήθελαν να αναδείξουν την τέχνη τους είναι καλοδεχούμενοι ως προς το να προτείνουν μια έκθεση ή συναυλία χωρίς κάποια χρέωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου