ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα θεατρική ομάδα γεννήθηκε…

νέα-θεατρική-ομάδα-γεννήθηκε-32415

Καινούργιο θεατρικό κεφάλαιο ανοίγει στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα, το «ΠΑΓΑΣκήνιο», η ομάδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον γνωστό Βολιώτη ηθοποιό Σταμάτη Παγασαίο, με επίκεντρο τη θεατρική έκφραση. Η ομάδα, που προετοιμάζει με περισσή φροντίδα την πρώτη της θεατρική παραγωγή, το κλασσικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», αποτελείται από ένθερμους φίλους του θεάτρου, οι οποίοι προέρχονται από τον Βόλο, την ευρύτερη Μαγνησία αλλά και τη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο γνωστός Βολιώτης ηθοποιός με την πολυετή καλλιτεχνική πορεία είναι η «ψυχή» της ομάδας που φιλοδοξεί να δώσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα στην πόλη με μεράκι και ευαισθησία, και επίκεντρο τις παλιές, αγαπημένες κωμωδίες που άφησαν εποχή. Ο Σταμάτης Παγασαίος επιμελείται τη θεατρική διδασκαλία και τη σκηνοθεσία της παράστασης της ομάδας, η οποία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ομάδα, αντίστοιχα, απαρτίζουν οι: Νάνση Τζαβέλλα, Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Χριστόφορος Σταμούλης, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Αποστόλης Βαλατσός, Μιχάλης Φυγετάκης, Ηρώ Στραβογιάννη, Τριαντάφυλλος Κανελλάκης, Αθηνά Σερμιέ, Κατερίνα Ρεφενέ, Μενέλαος Κιζαντίδης και Σίμος Τσεκούρας.

Η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα αποτελεί, επί της ουσίας, «συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα πριν από πέντε χρόνια σαν “Θεατρική παρέα Συκής” με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, παρουσιάζοντας το “Δεσποινίς ετών 39” δύο χρονιές, και τις δύο επόμενες, μέχρι και πέρυσι, τον “Μπακαλόγατο”, που περιόδευσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Μαγνησία. Είχαμε τη μεγάλη τιμή, στην παράσταση του Βόλου, να έχουμε επίσημη προσκεκλημένη την πρόεδρο του Σπιτιού του ηθοποιού, τη μεγάλη πρωταγωνίστρια Αννα Φόνσου, και τα θετικά σχόλια που πλαισίωσαν την προσπάθειά μας μας έδωσαν φτερά να συνεχίσουμε», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σταμάτης Παγασαίος.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Βολιώτης ηθοποιός επιθυμεί να καταθέσει τη δική του φωνή, ενώ όπως υπογραμμίζει, «φέτος μας αγκάλιασε και μας φιλοξενεί η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, στηρίζοντας ένθερμα την ομάδα», διατυπώνοντας, επιπροσθέτως θερμές ευχαριστίες στην πρόεδρο Βίκυ Τσεκούρα.

Σημαντική προσπάθεια

Το νέο θεατρικό βήμα γίνεται «με απόλυτο σεβασμό, πρώτα απ’ όλα στον κόσμο που μας στηρίζει, γιατί ο κόσμος είναι ο βασικός κριτής. Με απόλυτο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα και αγαπούν το θέατρο, στόχος μας είναι οι παραστάσεις να είναι επαγγελματικού επιπέδου», επισημαίνει ο ίδιος.

Παρότι ερασιτέχνες, με εξαίρεση τον Σταμάτη Παγασαίο οι συμμετέχοντες στο θεατρικό «ΠΑΓΑΣκήνιο» ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με επαγγελματική ευσυνειδησία και μεράκι. Κοινή συνισταμένη των μελών της ομάδας είναι «η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και το θεατρικό ήθος, διότι, ας μην ξεχνούμε ότι η έννοια του ηθοποιού είναι «ποιώ ήθος», τονίζει ο δημιουργός της ομάδας.

Τα έργα που έχουν ανέβει μέχρι σήμερα και φέρουν τη δική του σκηνοθετική υπογραφή, είναι κλασικές κωμωδίες, «με τις οποίες μεγάλωσα και αποτελούν τα θεμέλια του νεοελληνικού θεάτρου», τονίζει.

Η επίσημη πρώτη της νέας παράστασης θα πραγματοποιηθεί στη Δράκεια, και θα ακολουθήσουν παραστάσεις ανά τη Μαγνησία, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους. «Ξεκινάμε από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από τη Δράκεια, γιατί το έχει περισσότερη ανάγκη το κοινό, αλλά και κατά το Αμερικανικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο οι παραστάσεις ξεκινούν «off Broadway» και καταλήγουν στο κέντρο. Αλλωστε, και οι δύο προηγούμενες παραγωγές μας ξεκίνησαν από το Πήλιο και έκλεισαν θριαμβευτικά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου», υπογραμμίζει ο Σταμάτης Παγασαίος.

Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει χαμόγελα και να ψυχαγωγήσει το φιλοθεάμον κοινό με την ουσιαστική έννοια του όρου «άγω την ψυχή», δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν πάνω στη σκηνή και κάτω από τα φώτα της ράμπας το ταλέντο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου