ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξόρμηση στην Πράγα

εξόρμηση-στην-πράγα-49436

Τη μαγευτική Πράγα επισκέφτηκε η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», από τις 22 έως τις 26 Μαρτίου 2018, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για συμμετοχή σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο κέντρο της όμορφης πρωτεύουσας της Τσεχίας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 12 χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ρουμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Σαρδηνία, Μολδαβία, Τσεχία, Ισπανία, Σερβία, ενώ τη χώρα μας εκπροσώπησαν πολιτιστικοί σύλλογοι από Φιλιππιάδα και Μύκονο, οι Πόντιοι Θεσσαλονίκης και φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την περιοχή μας γενικότερα. Το κοινό χάρισε πολύ θερμό χειροκρότημα στους χορευτές και τις χορεύτριες του Συλλόγου, οι οποίοι με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αντιγόνης Ιωάννου παρουσίασαν χορούς από τη Θράκη. Στο τέλος της παράστασης, χορεύτριες του συλλόγου μοίρασαν στο κοινό, αλλά και στους εκπροσώπους όλων των αποστολών, τα διάσημα σε όλους μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, στην ειδική επετειακή συσκευασία των 100 χρόνων, έπειτα από την ευγενική προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου.

Η αποστολή, συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παπαδημητρίου Μυρτώ, την ταμία κ. Βαλασσά Φωτεινή και τα μέλη του ΔΣ Καραρρήγα Μαρία και Γεωργούδη Γιάννη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, εκτός των άλλων, τη Γέφυρα του Καρόλου, το Κάστρο της Πράγας, το Ρολόι, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου, τις υπαίθριες αγορές. Επίσης περιηγήθηκαν στις γραφικές πλατείες και τα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, έκαναν βόλτα πλάι στον ποταμό Μολδάβα και επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη διοργάνωση όσο για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του ταξιδιού, και ελπίζει πάντα να συμμετέχει σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου