ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίρις 2018: Οι υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά βραβεία

ίρις-2018-οι-υποψηφιότητες-για-τα-κινηματ-76515

Τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Ίρις 2018 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσία του προέδρου της, Βασίλη Κατσούφη και του αντιπρόεδρου Γιώργου Φρέντζου.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες «Ο γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη και η «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου (με 13, 12, 11 υποψηφιότητες αντίστοιχα). Ακολουθούν οι ταινίες «Do it Yourself» του Δημήτρη Τσιλιφώνη, «Γυναίκες που περάσατε από δω» του Σταύρου Τσιώλη, «Happy Birthday» του Χρίστου Γεωργίου, «Αγκάθι» του Γαβριήλ Τζάφκα, «Τζαμάικα» του Ανδρέα Μορφονιού, «USSAΚ» του Κυριάκου Κατζουράκη και «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου. Μία υποψηφιότητα – αυτή της Καλύτερης Ταινίας- έχει η ταινία «Lines» του Βασίλη Μαζωμένου.

Η ένατη κατά σειρά τελετή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 23 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με οικοδεσπότες της βραδιάς τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Πυρπασόπουλο. Κρίνοντας από την «εισβολή» τους στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η βραδιά προμηνύεται τουλάχιστον ανατρεπτική!

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου