ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκοψαν την πίτα τους οι Σοφαδίτες της Μαγνησίας

εκοψαν-την-πίτα-τους-οι-σοφαδίτες-της-μ-159436

Μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής ευφορίας, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «PARK» του Βόλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του για τη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τον ετήσιο χορό του Συλλόγου, που έχει καθιερωθεί από την ίδρυσή του, εδώ και τριάντα έξι χρόνια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας, εκπρόσωποι του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, του Λυκείου Ελληνίδων, της Χ.Ε.Ν. Βόλου, ενώ παραβρέθηκε με την παρέα του και ο Βουλευτής της Ν. Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Τους χαιρετισμούς τους έστειλαν ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας Μαρία Βλόντζου και ο Πρόεδρος των Απανταχού Καρδιτσιωτών Κων/νος Κουσαής.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε ευχάριστες εκπλήξεις, διανθίστηκε από παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της περιοχής των Σοφάδων που απέδωσαν παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου τίμησε, επίσης, το συνταξιούχο εκπαιδευτικό Νίκο Ντρέγκα από τα Κανάλια Καρδίτσας, για την προσφορά του στο Σύλλογο, καθώς επί μια δεκαετία, τώρα, δημοσιεύει άρθρα-κριτικές στον ημερήσιο τύπο Βόλου και Καρδίτσας για τις εκδηλώσεις του, τα οποία, μάλιστα, τελευταία εξέδωσε σε βιβλίο με τον τίτλο «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας».

Στη λαχειοφόρο της βραδιάς, τυχερός αναδείχθηκε ο Λάμπρος Παπαδήμας, που κέρδισε μία τηλεόραση, δώρο του Συλλόγου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου από το Βόλο, αλλά και από τους Σοφάδες που ήρθαν στο Βόλο ειδικά για την εκδήλωση, χάρηκαν μια όμορφη βραδιά, γεμάτη κέφι και ανθρώπινη ζεστασιά, «μια ατμόσφαιρα συντροφικότητας, ένα αυθεντικό “μαζί” που τόσο έχουμε ανάγκη στη δύσκολη εποχή που ζούμε», όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου