ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκυταλοδρομία παραμυθιού από το Πήλιο μέχρι την Αθήνα

σκυταλοδρομία-παραμυθιού-από-το-πήλι-160576

Αφηγήσεις με ελεύθερη είσοδο σε τέσσερα σημεία της Αθήνας, περιλαμβάνει η μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», που φέρνει Πηλιορείτικο αέρα στην πρωτεύουσα.

Το περίφημο φεστιβάλ αφήγησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Άη Γιώργη Πηλίου με τίτλο «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», δίνει το στίγμα του και στην Αθήνα, διανθίζοντας με πινελιές προφορικής αφήγησης την καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Οι Βιβλιοθήκες και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων καλωσορίζουν, από 14 Ιανουαρίου έως 4 Μαρτίου, τους μικρούς τους φίλους σε μία σειρά αφηγήσεων.

Η 4η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού είναι μία σειρά εκδηλώσεων με αφηγήσεις για παιδιά, η οποία θα υποδεχτεί το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια 2018», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 18 έως 24 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), που φέτος έχει θέμα «Σοφοί – Τρελοί».

Στη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με αξιόλογους αφηγητές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Αηγιωργείτης εκπαιδευτικός και προφορικός αφηγητής, Δημήτρης Προύσαλης, «ψυχή» του φεστιβάλ που αποτελεί θεσμό για το Πήλιο και τη Μαγνησία γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου