ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ντέιβιντ Κάσιντι, το ίνδαλμα των 70s [εικόνες-βίντεο]

πέθανε-ο-ηθοποιός-και-τραγουδιστής-ντ-225304

Ο Ντέιβιντ Κάσιντι, ο τραγουδιστής και πρωταγωνιστής της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1970 Partridge Family πέθανε χθες, Τρίτη, στη Φλόριντα σε ηλικία 67 ετών από ηπατική ανεπάρκεια.

Το Σαββατοκύριακο είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου λόγω σοβαρής ηπατικής δυσλειτουργίας, ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

«Εκ μέρους της οικογένειας Κάσιντι, ανακοινώνουμε με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πατέρα μας, θείου μας και αγαπημένου μας αδελφού Ντέιβιντ Κάσιντι. Ο Ντέιβιντ πέθανε έχοντας δίπλα του τους ανθρώπους που αγαπούσε, ευτυχισμένος και απελευθερωμένος από τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε για τόσο πολύ καιρό».

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο ηθοποιός, πατέρας της 30χρονης ηθοποιού Κέιτι Κάσιντι και του 26χρονου τραγουδιστή Μπο Κάσιντι, είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από άνοια.

Ο Μπράιαν Γουίλσον, τραγουδιστής και συνιδρυτής του συγκροτήματος Beach Boys, απέτισε φόρο τιμής στον θανόντα, έναν “πολύ ταλαντούχο και συμπαθή άνθρωπο” που έφυγε. “Με θλίψη μαθαίνω τον θάνατο του Κάσιντι. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνήθιζε να έρχεται στο σπίτι και είχαμε αρχίσει ήδη να γράφουμε ένα τραγούδι μαζί”, είναι το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Ο Κάσιντι γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, κυρίως στο εφηβικό κοινό ερμηνεύοντας τον ρόλο του νεαρού Κιθ Ντάγκλας Πάρτριτζ στη μουσική τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν μεταξύ 1970 και 1974.
Η σειρά παρουσίαζε την ιστορία μιας μητέρας, χήρας, την οποία υποδυόταν η Σίρλεϊ Τζόουνς, και των παιδιών της που φτιάχνουν όλοι μαζί ένα ποπ συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ο Κάσιντι ηχογράφησε αρκετούς δίσκους με την “Partridge Family”.

Ένα από τα τραγούδια τους, το “I Think I Love You” είχε γίνει Νο 1 στο “Billboard”, στην αμερικανική κατάταξη των μουσικών πωλήσεων τον Νοέμβριο του 1970.

Στη συνέχεια ξεκίνησε σόλο καριέρα γνωρίζοντας λαμπρή επιτυχία ως ποπ τραγουδιστής. Σε όλη την καριέρα του έβγαλε 12 άλμπουμ και πούλησε συνολικά 30 εκατομμύρια δίσκους.

Το 2011, είχε μετάσχει στο κάστινγκ του “The Celebrity Apprentice” που ήταν τηλεοπτική εκπομπή-παιχνίδι, παράγωγο του “The Apprentice” (“O Μαθητευόμενος”), ενός τηλεριάλιτι του οποίου παρουσιαστής υπήρξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Mε τους γονείς του Τζακ Κάσιντι και ’Εβελιν Γουάρντ

Ο Ντέιβιντ Μπρους Κάσιντι γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1950 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Ήταν το μοναχοπαίδι των ηθοποιών Τζακ Κάσιντι και ’Εβελιν Γουάρντ.
Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 6 ετών και σε ηλικία 11 χρονών μετακόμισε στο Λος ’Αντζελες για να ζήσει με τον πατέρα του και τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σίρλεϊ Τζόουνς, η οποία στη συνέχεια υποδύθηκε τη μητέρα του στη σειρά Partridge Family.

Η σχέση του Ντέιβιντ με τον πατέρα του ήταν δύσκολη.

Στην κηδεία του πατέρα του Τζακ

Ο Τζακ Κάσιντι ήταν αλκοολικός και δυσανασχετούσε με την επιτυχία της Τζόουνς και με τη διαφαινόμενη λάμψη του γιου του στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Ο Τζακ πέθανε το 1976 όταν φωτιά ξέσπασε στο σπίτι. Ο Ντέιβιντ πέρασε στη συνέχεια πέντε χρόνια υποβαλλόμενος σε θεραπεία για να συνέλθει.

Partridge Family

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου