ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

θεατρική-πρεμιέρα-του-δηπεθε-βόλου-230735

Ματιά στη σύγχρονη δραματουργία είναι η θεατρική παραγωγή «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», του σύγχρονου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν που παρουσιάζεται σε επίσημη πρώτη αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 9.15 στην Παλαιά Ηλεκτρική από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου. Η συγκεκριμένη παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε το 2017 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η φιλοσοφία του έργου και η γενικότερη προσπάθεια ανανέωσης αλλά και ενίσχυσης, ταυτόχρονα, των δεσμών του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με την τοπική κοινωνία, υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε, με φόντο το σκηνικό της εναρκτήριας παραγωγής, το οποίο υπογράφεται από τον Αλέξανδρο Ψυχούλη.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, επεσήμανε ότι η φετινή αυλαία ανεβαίνει «μετά από πολύ κόπο, υπομονή και επιμονή», στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που έχουν ως στόχο την άμεση επαφή του κοινού με το θέατρο και ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕ, «έναν θεσμό με ιστορία», όπως είπε. Ο ίδιος προέτρεψε το βολιώτικο κοινό να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και να αγκαλιάσει την προσπάθεια.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης και ηθοποιός Γρηγόρης Γαλάτης, χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» το ανέβασμα της συγκεκριμένης παραγωγής, τονίζοντας παράλληλα ότι «καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα», ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές και κάλεσε τους θεατρόφιλους «να αγκαλιάσουν το ΔΗΠΕΘΕ».

Πρωταγωνιστές του έργου είναι τέσσερα υποψήφια στελέχη πολυεθνικής εταιρείας που μπαίνουν στη δοκιμασία της επιλογής, ενώ όπως υπογραμμίστηκε, εναλλάσσεται το κωμικό και το δραματικό στοιχείο. Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι ηθοποιοί της παράστασης.

Ο Θανάσης Ζέρβας χαρακτήρισε «πολύ καλή παράσταση» το έργο που παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ενώ προέτρεψε το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση. Ο Βλάσης Ζώτης τόνισε ότι παρότι Βολιώτης, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ενώ κάλεσε τους Βολιώτες να παρακολουθήσουν την παράσταση. Η Νιόβη Κωστοπούλου επεσήμανε από την πλευρά της ότι «είναι πολύ επίκαιρο το έργο» το οποίο αναδεικνύει τη δυσκολία της αναζήτησης εργασίας», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, γιατί «η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν η προϊσταμένη της διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Χρύσα Δραντάκη και ο Κωστής Δρυγιαννάκης, που συνέθεσε τη μουσική της παράστασης.

Το συγκεκριμένο έργο ακουμπάει πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα, την αγωνία και τον αγώνα της δοκιμασίας των υποψηφίων για την κατάκτηση μιας επαγγελματικής θέσης, και αποτελεί ένα βήμα προσέγγισης της σύγχρονης δραματουργίας.

Η παράσταση ανεβαίνει έως τις 22 Δεκεμβρίου στην Παλιά Ηλεκτρική, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Τον Νοέμβριο: 17, 18, 24, και 25/11: 9.15μμ και 15, 22, 26 και 29/11: 8μμ. Το Δεκέμβριο: 1, 2, 8, 9, 15, 16, 21, και 22/12: 9.15μμ & 3, 6, 10, 13, 17 και 20/12 : 8μμ

Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441), στο www.doepap.gr, fb: Τέχνες στον Βόλο και στο fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου-Δηπεθε Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου