ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με χρώμα και έμπνευση

με-χρώμα-και-έμπνευση-303641

Ο διεθνής Βολιώτης ζωγράφος Δημήτρης Χορδάκης παρουσίασε χθες στο κοινό έργα που δημιούργησε ο ίδιος σε διάφορες χρονικές περιόδους, αποκαλύπτοντας στους φίλους της εικαστικής τέχνης μια εντυπωσιακή τοιχογραφία εμπνευσμένη από την Τοσκάνη.

Ο διακεκριμένος ζωγράφος παρουσίασε με έμπνευση και χρώμα την εκπληκτική εικόνα που αντικρίζει καθημερινά από το παράθυρο του σπιτιού του στη Φλωρεντία, όπου βρίσκεται η δημιουργική του βάση. Ο γνωστός εικαστικός, που προετοιμάζει με πολύ φροντίδα τις επόμενες εκθέσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν σταματάει να εμπνέεται και να δημιουργεί, βάζοντας χρώμα και πινελιές αισιοδοξίας σε κάθε του έργο.

Η έκθεση – παρουσίαση των έργων του, πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, τον χώρο που τον συνδέει με την πόλη, τις οικογενειακές ρίζες και τις μνήμες της νιότης. Η τοιχογραφία «Τοσκάνη», που κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλότεχνων, είναι ένα τοπίο της Τοσκάνης και συγκεκριμένα το τοπίο Fiesolano, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του στην Ιταλία όπου ζει πολλά χρόνια. Συγχρόνως παρουσίασε ορισμένα από τα έργα του, τα οποία αφηγούνται την εξελικτική του πορεία από τα χρόνια των σπουδών μέχρι και σήμερα.

«Τα έργα μου είναι διαφόρων εποχών, από τα πρώτα έργα της Καλών Τεχνών και σύγχρονα. Είναι κάποια έργα συλλεκτικά, τα οποία κρατάω για την προσωπική μου συλλογή και περιλαμβάνουν τοπία, χαρακτικά και τοιχογραφίες» εξηγεί ο ίδιος.

Η σκέψη να παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο γεννήθηκε αυθόρμητα και όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του καλλιτέχνη, συμμετείχαν σε μια εικαστική συνομιλία με φόντο τη δημιουργική του διάθεση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα μελλοντικά του σχέδια, ο Δημήτρης Χορδάκης αποκάλυψε ότι ετοιμάζει εκθέσεις σε Ρώμη, Αθήνα και Βόλο, δίνοντας το εικαστικό του στίγμα διεθνώς. Στον Βόλο, τον τόπο καταγωγής του θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Φλωρεντία, την καλλιτεχνική του βάση όπως την αποκαλεί ο ίδιος, για να συνεχίσει το εμπνευσμένο του έργο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου