ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλούσιες δράσεις και φέτος στον Δίαυλο

πλούσιες-δράσεις-και-φέτος-στον-δίαυλ-311214

Με διευρυμένο κύκλο δραστηριοτήτων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά που αφορούν και στον τομέα των εκπαιδευτικών-ενημερωτικών προγραμμάτων όπως και στον τομέα των παραλλήλων εκδηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του κοινού καθώς και νέες τάσεις στον χώρο της δημιουργικής απασχόλησης, συνεχίζει το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Τα τμήματα, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, αφορούν τις τέχνες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό άλλων χωρών, τον λόγο και το θέατρο καθώς και την πληροφορική, ενώ όπως έγινε γνωστό, εντός του έτους θα ανακοινώνονται και νέες δράσεις με καταξιωμένους προσκεκλημένους, ειδικούς σε διάφορους χώρους έκφρασης και δημιουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, για φέτος θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα: Πολιτιστικό πρόγραμμα Ισπανικής Γλώσσας, Δημιουργική Γραφή με τμήματα Δημιουργικής Γραφής (Α και Β κύκλου), εφήβων και ενηλίκων, εργαστήρι Ποίησης, Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας καθώς και Ομάδες Ανάγνωσης, Φωτογραφία στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος, με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης, θα λειτουργήσουν τμήματα Α, Β και Γ κύκλου αντίστοιχα μόνο για ενήλικες.

Επίσης θα λειτουργήσει εργαστήρι ψηφιδωτού που αρχικά θα ασχοληθεί με τη τέχνη του κλασικού ψηφιδωτού, και στον β΄ κύκλο με το σύγχρονο ψηφιδωτό, Κεραμική στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη της πηλοπλαστικής, «Ταξίδια με (την) Τέχνη» που θα αφορά σε μία σειρά μαθημάτων ιστορίας της τέχνης όλων των εποχών που απευθύνεται σε ενήλικες με νοερά «ταξίδια» στις εποχές και στον κόσμο της τέχνης. Για το συγκεκριμένο εργαστήρι, θα λειτουργήσουν δύο τμήματα (προχωρημένων και νεοεγγεγραμμένων) δίωρης διάρκειας ανά εβδομάδα.

Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι

Επίσης φέτος θα λειτουργήσει το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι στο οποίο διδάσκονται στοιχεία υποκριτικής, κίνησης, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, σκηνογραφίας και θεατρικών κατασκευών. Κάθε χρόνο ανεβαίνουν παραστάσεις από τους μαθητές. Το μάθημα θα πραγματοποιείται δύο ώρες την εβδομάδα και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.

Εξάλλου οι ενδιαφερόμενοι για το μάθημα του Comic, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία τις δύο προηγούμενες χρονιές, μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους και θα ειδοποιηθούν για την έναρξη του μαθήματος, όπως και για άλλες δράσεις που θ’ ακολουθήσουν.

Τέλος θα συνεχιστούν και φέτος τα σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ: α)Αρχαρίων με μαθήματα, διάρκειας 20 ωρών για εξοικείωση και εκμάθηση υπολογιστή β)Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή διάρκειας 50 ωρών στο οποίο περιλαμβάνονται οι ενότητες: 1.Microsoft Word, 2. Microsoft Εxcel, 3. MicrosoftPowerPoint, 4. InternetOutlook, γ)Photoshop: Τοσεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα (απογευματινή ώρα).

INFO : Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Διαύλου – Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στα τηλέφωνα 24210.33692 και 24210.25363. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-20:30.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου