ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Iδρυση τοπικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

iδρυση-τοπικού-τμήματος-της-διεθνούς-ε-316980

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Ν. Καζαντζάκη, για τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού, και μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και προσωπικά του προέδρου της κ. Γ. Στασινάκη, φίλοι – θαυμαστές του έργου του αποφάσισαν την ίδρυση στην πόλη μας τοπικού συντονιστικού συλλόγου της ΔΕΦΝΚ, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε πέντε ηπείρους, σε 126 χώρες οργανώνοντας διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις κ.λπ.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σκοπός του τοπικού συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων που θα συμβάλλουν στην γνωριμία, τη μελέτη, την προβολή και προώθηση του έργου του στο ευρύ κοινό.

Για τη βέλτιστη επίτευξη των στόχων της ΔΕΦΝΚ , θεωρούμε επιβεβλημένη την ενδυνάμωση του τοπικού συντονιστικού οργάνου με όσο το δυνατό περισσότερα μέλη και πρόσφορη τη συνεργασία με όσο το δυνατό περισσότερους πνευματικούς φορείς της περιοχής μας, πανεπιστήμιο, δήμο, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία κ.λπ.

Ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή κι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημιουργία του τοπικού τμήματος ότι η πρώτη συνάντηση των μαγνησίων φίλων του Ν. Καζαντζάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 6.30 στο καφέ-τσαγερία «Ζώγια», στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου