ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια ατέλειωτη φυγή»

μια-ατέλειωτη-φυγή-430032

Το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Μια ατέλειωτη φυγή», παρουσιάστηκε προχθές ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το περιοδικό «Wish», ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ». Για το βιβλίο μίλησαν η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και εκπαιδευτικός Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Οι ομιλητές εγκωμίασαν την ευαισθησία και την αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέως, η οποία σε κάθε νέο της βιβλίο ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο στη νοερή περιήγηση του αναγνώστη σε στιγμιότυπα και εικόνες που ξεφεύγουν από την πεζή καθημερινότητα.

Η αγαπημένη και πολυδιαβασμένη συγγραφέας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η εσωτερική ανάγκη που την ώθησε στη συγγραφική οδό, διαπνέεται από την ανάγκη για φυγή από τα πεζά και τετριμμένα, με αισιόδοξες σκέψεις και συναισθήματα. Κάθε νέο της βιβλίο είναι και μια προτροπή να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε και να προσδοκούμε πάντα το καλύτερο. Οπως επεσήμανε η ίδια: «Πάντα ήθελα να φεύγω. Να πετάει η ψυχή μου σαν τα πουλιά. Να νιώθω τη γλύκα μιας ατέλειωτης φυγής. Όχι για να φεύγω γι’ άλλους τόπους. Από την ίδια τη ζωή μου».

Το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη είναι η ιστορία μιας γυναίκας μέσα από το ημερολόγιό της. Είναι ιστορίες ανθρώπινες μέσα από τις ζωές προσώπων που στιγμάτισαν την αφηγήτρια. Είναι ιστορίες αληθινές και ανθρώπινες που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στον καθέναν και σε όλους.

Τα έργα της ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της, αφήνοντας πάντα το δικό της ελπιδοφόρο αποτύπωμα στην εποχή της βαθιάς κρίσης αξιών, που έχει ανάγκη από ευαίσθητους δημιουργούς με λυρισμό, αισιοδοξία και βαθιές ευαισθησίες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου