ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιητική ευαισθησία

ποιητική-ευαισθησία-443556

Η βραβευμένη ποιητική συλλογή της Ελένης Γιαννούκου με τίτλο «Αυτογνωσίας κάλεσμα» παρουσιάστηκε προχθές στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» του Βόλου, παρουσία πλήθους κόσμου. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Διονύσης Λεϊμονής, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Μίκα Μαυρογιάννη, συγγραφέας – ποιήτρια, Δωροθέα Πέρπερα, φιλόλογος – κριτικός. Ποιήματα της Ελένης Γιαννούκου απήγγειλε η εκπαιδευτικός Λίνα Βαλασσά, ενώ την εκδήλωση χρωμάτισε με την κιθάρα του ο μουσικός Θάνος Μωραϊτίδης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ευαισθησία, το ταλέντο και την εκφραστική δεινότητα της δημιουργού, η οποία απέσπασε σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης.

Η ποιητική συλλογή, «Αυτογνωσίας Κάλεσμα», περιλαμβάνει 30 ποιήματα, στα οποία ο αναγνώστης αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα σε αυτά, προβληματίζεται και σκέφτεται για το ποια είναι η στάση σύμφωνα με την οποία έχει επιλέξει να ζει. «Η ποίησή μου έχει ως στόχο να αναστατώσει και να ταρακουνήσει τον αναγνώστη. Μέσα από εκρηκτικές εικόνες απευθύνομαι και στις πέντε αισθήσεις του αναγνώστη, επιχειρώντας να τον προκαλέσω να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό του και να προβληματιστεί για το πώς αξιοποιεί το θείο δώρο της ζωής του. Ήρθε η ώρα επιτέλους να σταματήσουμε να ψάχνουμε έξω από εμάς την ευτυχία και να αρχίσουμε να την ψάχνουμε μέσα μας. Είναι σπουδαία ικανότητα να μπορείς να κοιτάς μέσα σου και να βρίσκεις την αλήθεια σου. Όταν γνωρίζεις ποιος είσαι και τι θέλεις, μπορείς να το επικοινωνήσεις αποτελεσματικά στους άλλους ανθρώπους και να χτίζεις αρμονικές σχέσεις μαζί τους», υπογράμμισε η δημιουργός.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και που επιδιώκει να βελτιώσει τη ζωή και τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Η ποίηση της Ελένης Γιαννούκου αποπνέει δυναμισμό, μια πίστη στις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και έναν ενθουσιασμό για να ζούμε τη ζωή μας στην πληρότητά της και με αγάπη, όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές της εκδήλωσης, ενώ η δημιουργός σημείωσε από την πλευρά της ότι η «είναι μια πρόσκληση για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και μια πρόκληση για να αναμετρηθούμε μαζί του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου