ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια αγκαλιά για την Πίστη

μια-αγκαλιά-για-την-πίστη-456382

Μια αγκαλιά άνοιξε όλη η πόλη για την Πίστη και στήριξε με συγκινητική προθυμία τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ρόφημα για την Πίστη, ένα αρωματικό τσάι, ψωμάκια με βότανα που προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη από την Όλγα Αντωνίου, πρόεδρο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), στις μητέρες της Α΄ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου την Παρασκευή 12 Μαΐου, με παράλληλη παρουσίαση του έργου της Πίστης.

Το Σάββατο 13 Μαΐου διοργανώθηκε για 5η φορά και με ιδιαίτερη επιτυχία η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ της ακαδημίας BC Volos στην παραλία του Βόλου με βραβεύσεις παιδιών και ενημέρωση για την Πίστη. Τη Δευτέρα 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Χάρη Παπασάββα «Οργασμός αγάπης» στο Μεταξουργείο, με παρουσίαση του έργου του συλλόγου και με την ευγενική συνδρομή των Σπύρου Μακρυγιάννη, Διονύση Λεϊμονή, Δήμητρας Κυρατσούδη, Ευρυδίκης Βεργή, Τέλη Κατσιούλα και τη σχολή Telis Tango. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Κουζίνα Αλληλεγγύης καθώς και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ ο λογοτέχνης – ποιητής Χάρης Παπασάββας έχει προσφέρει παράλληλα τα έσοδα από την πώληση του συγκεκριμένου έργου στην Πίστη.

Στις 16 Μαΐου, στο 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας Καναλίων, παρουσιάστηκε στα παιδιά ένα ανέκδοτο παραμύθι με παράλληλη ενημέρωση για την Πίστη. Εκεί οι μικροί μαθητές σκάρωσαν και τον τίτλο «Ο… καναλοποντικός» (από τα Κανάλια) και ο «Ιντερνοποντικός» με τη βοήθεια των εκλεκτών εκπαιδευτικών του σχολείου.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, με τη συνδρομή της χορωδίας Δημητριάς και με την ένθερμη υποστήριξη του διευθυντή κ. Γούκου, έγινε βιντεοπροβολή του έργου της Πίστης. Η υπεύθυνη της Πίστης για τη Μαγνησία, Ελένη Ζαχαριάδου, κάνοντας τον απολογισμό δράσης, διατυπώνει θερμές ευχαριστίες εκ μέρους των γονέων και των παιδιών για την ευαισθησία που διακρίνει την τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου