ΕΞΟΔΟΣ

Ρεσιτάλ τούμπας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

ρεσιτάλ-τούμπας-στο-δημοτικό-ωδείο-βό-481251

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Ωδείο, έχοντας ως σημείο αναφοράς το όργανο της Τούμπας.

Καλεσμένος του Δημοτικού Ωδείου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Βολιώτης τουμπίστας Βασίλης Μαντούδης. Μαζί του η διακεκριμένη Λαρισαία σολίστ Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Ο Βασίλης Μαντούδης, μετά από σχεδόν δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία σειρά επιλεγμένων εμφανίσεων, αρχής γενομένης από τη γενέτειρά του, την πόλη του Βόλου.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει έργα από σχεδόν όλες τις στιλιστικές περιόδους, ξεκινώντας από τον Ecclès και το γαλλικό Μπαρόκ και φτάνοντας μέχρι τον Astor Piazzolla και τον 20ο αιώνα.

Παράλληλα, στόχος της συναυλίας αποτελεί και η προβολή του οργάνου της τούμπας στο ελληνικό κοινό, οι εκτελεστικές του δυνατότητες και το ξεχωριστό του ηχόχρωμα.

Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, θα γίνονται και αναφορές στη μορφολογία αλλά και τη θέση του οργάνου στις ανάγκες της σύγχρονης μουσικής εκτέλεσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου