ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζηλευτές χορευτικές πρωτιές

ζηλευτές-χορευτικές-πρωτιές-500135

Με πολλές διακρίσεις και κύπελλα επέστρεψε στον Βόλο η σχολή χορού Dance Studio της Nikki Critchlow μετά την επιτυχημένη εμφάνιση των μαθητών της στον Διαγωνισμό Σύγχρονου και Μοντέρνου χορού Morgana που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο μαθητής σύγχρονου χορού της σχολής, ο Alexander Cara κατέπληξε το κοινό και τους κριτές, ανεβαίνοντας στην 1η θέση, στην κατηγορία Solo σύγχρονο, Adults. Αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία στον σύγχρονο χορό όλων των ηλικιών, κέρδισε ένα ρολόι αξίας 600 ευρώ και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό «International Ballet & Contemporary Dance Competition», στο Domenico Modugno της Ιταλίας.

Η μαθήτρια της σχολής Κωνσταντίνα Καραχάλιου κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Solo Modern Jazz Senior και απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στον μοντέρνο χορό, κερδίζοντας ένα σεμινάριο χορού σε ανώτερη σχολή της Ζακύνθου και μια επαγγελματική φωτογράφιση. Στην ίδια κατηγορία στη 2η θέση ανέβηκε η Σοφία Τζάβελλου και στην 3η η Σωτηρία Τσερκεζοπούλου με χορογραφίες που μάγεψαν τους κριτές και το κοινό. Την 4η θέση κατέλαβε η Κατερίνα Παπαζαχοπούλου και την 5η η μαθήτρια Κωνσταντίνα Καρανάτσιου.

Στην κατηγορία Modern Jazz Group η σχολή κέρδισε την 2η θέση.

Τέλος, στον διαγωνισμό συμμετείχε το Dueto της σχολής, η Ανδρομάχη Ζούμπου και η Γιούλη Σταμάτη, στην για πρώτη φορά στη διοργάνωση κατηγορία του Acrobatic Dance, αποσπώντας το χρυσό μετάλλιο και εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία.

Oι επιτυχίες της σχολής Dance Studio συνεχίστηκαν και στον Διαγωνισμό TDF στην Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο. Στην κατηγορία Solo Modern Jazz Υouth η μαθήτρια Κωνσνταντίνα Καραχάλιου κατέκτησε την 1η θέση, με έπαθλο «Υποτροφία μίας εβδομάδας στο chorologie dance studiο» στην Αθήνα. Στην 2η θέση της ίδια κατηγορίας ανέβηκε η Σοφία Τζάβελλου, κερδίζοντας ένα « Half pass για το summerdanceweek» στην Κεφαλλονιά.

Ακολούθησε το διαγωνιστικό κομμάτι του Σύγχρονου Χορού για τις ηλικίες 16-18, με 1η θεση για την Κωνσταντίνα Καραχάλιου , η οποία απέσπασε την «Υποτροφία summer school 2017» από το «PERFORMERS COLLEGE» στο Λονδίνο. Στον σύγχρονο χορό, στην κατηγορία Adults, ο μαθητής Alex Cara, κέρδισε την 2η θέση με έπαθλο υποτροφία μιας εβδομάδας σε προετοιμασία για τις επαγγελματικές εξετάσεις του ΥΠΠΟ στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Φυλλίς Μάντζιαρη. Τέλος οι αγώνες στέφθηκαν με επιτυχία και για την ομάδα All Ladies Latin, οι οποίες κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Debut Adults.

Το Modern Jazz διδάσκει και χορογραφεί η Νikki Critchlow, στον σύγχρονο χορό η κ. Κατερίνα Σαρρή, ενώ στον ακροβατικό χορό και στα Latin διδάσκουν και χορογραφούν οι Κασσιανή Θεοδωρούδη και Λία Μπρικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου