ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργική βιωματική γνώση

δημιουργική-βιωματική-γνώση-640638

Παρουσία πλήθους κόσμου, δεκάδων ένθερμων φίλων του βιβλίου κάθε ηλικίας, παρουσιάστηκε χθες στον ασφυκτικά γεμάτο πολυχώρο Φουντούλη το παραμύθι της εκπαιδευτικού Ζωής Γεροστάθη με τίτλο « Μια αρκούδα μια φορά……». Ενήλικες και παιδιά, εκπαιδευτικοί και φίλοι του πολιτισμού γενικότερα, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση, η οποία διανθίστηκε από θεατρικό δρώμενο, λόγο και βιωματική γνώση.

Για το βιβλίο μίλησαν οι : Μαρία Χατζή, Σχολική Σύμβουλος 5ης περιφέρειας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Αρετή Τζανετοπούλου, φιλόλογος και Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την οικολογική διάσταση και σημασία του βιβλίου, το οποίο ευαισθητοποιεί και διδάσκει με άμεσο και κατανοητό τρόπο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπράκης, ο οποίος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη γενικότερη εκπαιδευτική δράση της συγγραφέως, η οποία, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθησία των παιδιών μέσω της βιωματικής μάθησης.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ζωή Γεροστάθη επεσήμανε ότι «προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τις έννοιες της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος». Η ίδια κατέστησε, παράλληλα, σαφές ότι «η διαδικασία της μάθησης πρέπει να περνάει και μέσα από το παιχνίδι και μέσα από το θέατρο, για να μπορέσουν τα παιδιά να την αφομοιώσουν καλύτερα».

Το θεατρικό –παραμύθι με οικολογικό περιεχόμενο ζωντάνεψαν οι ηθοποιοί Φωτεινή Αλεξίου, Δημήτρης Κοζάνης, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Νάνου και τραγούδησε η Γιούλη Γουλιώτου, αναδεικνύοντας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα του βιβλίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου