ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική εκδρομή Αθηναίων στο Βόλο με οδηγό το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου

πολιτιστική-εκδρομή-αθηναίων-στο-βόλ-656188

Πολιτιστική εκδρομή πραγματοποίησε στο Βόλο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ομάδα βιβλιόφιλων από την Αθήνα, με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone concept και οδηγό το Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβο και το καινούργιο του βιβλίο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη».

Η πολιτιστική περιήγηση των Αθηναίων βιβλιόφιλων ξεκίνησε με την προχθεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα στο καφέ «Ζώγια», παρουσία και βολιωτών ένθερμων υποστηρικτών της φιλαναγνωσίας.

Παράλληλα χθες, οι εκδρομείς περιηγήθηκαν στην πόλη, στην παραλία, το λιμάνι, το μουσείο, τον Αναυρο και σε άλλα μέρη που έζησε και αγάπησε ο συγγραφέας. Ακολούθησε επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό και στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, που σχεδίασε ο πατέρας του, Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Εβαρίστο Ντε Κίρικο, αλλά και στο Μουσείο Τσαλαπάτα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια προσέγγισης του αναγνωστικού κοινού κι έτσι προέκυψε η σειρά: «Ενα βιβλίο μας ταξιδεύει», όπου ένα βιβλίο ταξιδεύει κυριολεκτικά το κοινό στον τόπο, που είτε εκτυλίσσεται η πλοκή του, είτε κατάγεται ο συγγραφέας του.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Βολιώτης συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, υπογράμμισε ότι: «είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζεται η γνωριμία των φίλων του βιβλίου με το έργο, αλλά και το δημιουργό του. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας, χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι είμαι εγώ η αφορμή να πραγματοποιηθεί στο Βόλο και ελπίζω να συνεχιστεί». Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι σε πολλές από τις 26 μυθιστορίες που περιλαμβάνονται στο καινούργιο του βιβλίο, ο Βόλος είναι μια βασική αφηγηματική παράμετρος, ενώ σε πολλές άλλες λειτουργεί ως φόντο.

Η Αρετή Γεωργακλή, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ree Thinking Zone concept που διοργάνωσε την πολιτιστική εκδρομή, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι: «σκέφτηκα να κάνω πράξη τη φράση: «ένα βιβλίο με ταξιδεύει», οπότε επιλέξαμε, με βάση ένα βιβλίο, να πηγαίνουμε στους τόπους, είτε που εκτυλίσσεται η ιστορία ενός βιβλίου, είτε κατάγεται ένας συγγραφέας». Η ίδια επισημαίνει παράλληλα ότι το έναυσμα για την παραπάνω δράση αποτέλεσε ουσιαστικά το βιβλίο του Κώστα Ακρίβου, «Βόλος, μια πόλη της λογοτεχνίας», το οποίο «μας έδωσε την ιδέα να επισκεφτούμε και άλλες πόλεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλάνο των επισκέψεων – πολιτιστικών εκδρομών, περιλαμβάνονται πολλές ακόμη πόλεις, ενώ οι πολιτιστικοί εκδρομείς αναχώρησαν με την υπόσχεση της επανόδου στο Βόλου, ο οποίος, όπως υπογράμμισαν, είναι μια πόλη με λογοτεχνική παράδοση και μνημεία που αποτελούν πόλο έλξης για Ελληνες και ξένους επισκέπτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου