ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

βιωματικά-εργαστήρια-για-παιδιά-679338

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου προτείνει δυο ψυχαγωγικά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Το εργαστήριο λαϊκού παραμυθιού: Η δράση αυτή, με τίτλο «ελληνικά παραμύθια απ’ το σεντούκι» απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Tο εργαστήριο του Καραγκιόζη, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», περιλαμβάνει τμήματα θεάτρου σκιών και εικαστικών – κατασκευών φιγούρας. Στο εργαστήρι κατασκευών φιγούρας Καραγκιόζη κατασκευάζονται από τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, φιγούρες με διαφορετικές τεχνικές.

Το θέατρο σκιών θα λειτουργεί κάθε δεύτερο Σάββατο πρωί στο μουσειακό χώρο του Λυκείου (Κοραή 79) υπό την εποπτεία του δάσκαλου, καραγκιοζοπαίκτη και πρωταγωνιστή του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών, Παναγιώτη Φιλιππίδη. Το εικαστικό εργαστήριο κατασκευών φιγούρας θα λειτουργεί κάθε δεύτερο επίσης Σάββατο στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών υπό την εποπτεία της εικαστικού – εκπαιδευτικού, Κατερίνας Σαμαρά. Στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου θα παρουσιαστεί παράσταση με συντελεστές τους ίδιους τους μαθητές, όπως έγινε και τις προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους τόσο στην αυλή του ΛΕΒ αλλά και εντός του μουσειακού του χώρου, όσο και στο αρχοντικό Μπορλότου στα Άνω Λεχώνια και στο θερινό σινεμά «Εξωραϊστική».

Πληροφορίες καθημερινά σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, Κοραή 79, τηλέφωνα: 2421033938, 2421305753, 6974101096.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου