ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στο Δίαυλο

εργαστήρι-σύγχρονου-εικαστικού-κοσμ-685113

Μία ακόμη νέα δράση του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Δ/νσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δίαυλο συνολικής διάρκειας 30 ωρών, κάθε Δευτέρα 18:00-21:00.

Το κόσμημα είναι ένας τρόπος έκφρασης για όσους θέλουν να εξωτερικεύουν την ομορφιά της ψυχής τους αλλά και τις ανησυχίες τους.

Ο όρος «Σύγχρονο Εικαστικό Κόσμημα» προέκυψε από καλλιτέχνες την δεκαετία του ’60, κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη που ήθελαν να εξελίξουν το κόσμημα σε κάτι πιο πειραματικό, το οποίο άγγιζε την τέχνη.

Αυτό το εναλλακτικό είδος κοσμήματος στέκεται ανάμεσα στην παράδοση (παραδοσιακές τεχνικές) και στην ατομική έκφραση του δημιουργού.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του σεμιναριακού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα οικειοποιηθούν τις τεχνικές του κοσμήματος και θα ωθηθούν στη δημιουργία κοσμημάτων με έμφαση στις φυσικές πρώτες ύλες.

Έτσι με την εξερεύνηση διαφόρων τεχνικών και τεχνοτροπιών, μέσα από ένα παιχνίδι δημιουργίας και πλασίματος της ύλης και των υλικών θα διερευνήσουν το προσωπικό τους γούστο και ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα εξής:

  • Κοπή μετάλλου (φύλλο) με ψαλίδι και πατρόν
  • Προσαρμογή επιπλέον υλικών (χάντρες, πέτρες κλπ) με σύρμα
  • Επικάλυψη μετάλλων με σμάλτο και ανακυκλώσιμα υλικά όπως δέρματα, κορδέλες, κορδόνια, δαντέλες, φυσικά υλικά, χειροποίητες ή κεραμικές κατασκευές.
  • Συνδυαστικές τεχνικές μετάλλου – μακραμέ και άλλων διακοσμητικών υλικών
  • Σφυρήλατο κόσμημα
  • Διάφορα είδη κοσμήματος (κολιέ, δακτυλίδι, βραχιόλι, σκουλαρίκι) με συνδυασμούς υλικών και τεχνικών αντίστοιχα

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατασκευάσουν ευφάνταστα και μοναδικά κοσμήματα φτιαγμένα στο χέρι, με κέφι, διάθεση δημιουργίας και τρυφερότητα, κοσμήματα που αντανακλούν και σ’ ένα κρυφό ή φανερό ίχνος της κάθε προσωπικότητας. Συγκεντρώνουμε λοιπόν τις αναμνήσεις μας, τα άχρηστα και ξεχασμένα στα συρτάρια μας αντικείμενα, χαλάμε τα παλιά μας κοσμήματα για να τα ξαναφτιάξουμε από την αρχή!

Για πληροφορίες και εγγραφές, στο Δίαυλο, Τοπάλη 14, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421033692 και 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου