ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eρωτήματα που ζητούν απαντήσεις…

eρωτήματα-που-ζητούν-απαντήσεις-686811

Σκοτεινό μυθιστόρημα που γεννά ερωτηματικά και σκιαγραφεί έμμεσα ζητήματα που κυριαρχούν στο θολό και αβέβαιο τοπίο που κυριαρχεί διεθνώς, είναι το βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη «Franklin killer on the road» που παρουσιάστηκε προχθές στο καφέ «Τέσσερεις εποχές».

Ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Μπακαλιάνος συνομίλησε με το συγγραφέα στη χθεσινή εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λειμονής, υπογραμμίζοντας την αφηγηματική δεινότητα του Χρήστου Τερζίδη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βασίλης Μπακαλιάνος, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία ανάμεσα στην πλοκή του βιβλίου και στη σκοτεινή πραγματικότητα που βιώνουμε, δεδομένου ότι αναφέρεται στην ομοφοβία, το ρατσισμό, έννοιες που υφίστανται στις μέρες μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ταυτόχρονα «παραίνεση για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, γιατί υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία προκαλεί πολλούς προβληματισμούς στον αναγνώστη, μέσα από πράξεις, γεγονότα αλλά και συμπεριφορές, για το πώς πρέπει να λειτουργούμε με σεβασμό στον άνθρωπο» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου σημείωσε από την πλευρά του ότι «ζούμε σε μια σκοτεινή περίοδο στην ανθρωπότητα, βιώνουμε αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα, από το τι πρόκειται να έρθει, από το επίπεδο της οικονομικής ανασφάλειας και με βάση όσα βλέπουμε να συμβαίνουν τριγύρω μας». Ο ίδιος ανέφερε παράλληλα ότι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι προσπαθούν να διαλευκάνουν τα εγκλήματα ενός κατά συρροή δολοφόνου, συγκρούονται με διάφορα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως η θρησκεία, η ομοφοβία, ο ρατσισμός, την οπλοκατοχή. «Οπότε κατά μια έννοια, κατέληξε ο Χρήστος Τερζίδης, ίσως αυτή η σκοτεινή περίοδος την οποία διανύουμε, ήταν ένα ερέθισμα για να «βουτήξω» σε πιο δύσκολα θέματα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου