ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά το μελωδικό ταξίδι των Παιδικών –Νεανικών Χορωδιών του Ωδείου Βόλου

ξεκινά-το-μελωδικό-ταξίδι-των-παιδικώ-689351

Το συναρπαστικό μελωδικό ταξίδι της Παιδικής -Νεανικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου συνεχίζεται και πλαισιώνεται με τη δημιουργία δύο άλλων νέων τμημάτων της.

Έτσι, για τη φετινή Ωδειακή χρονιά ξεκινώντας από αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τα τμήματα της Χορωδίας που θα λειτουργήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα είναι αναλυτικά τα εξής: α) Παιδική Χορωδία (ηλικίες 5-7 χρονών) τα μαθήματα της οποίας γίνονται κάθε Παρασκευή 17:00-18:00, β) Νεανική Χορωδία (ηλικίες 8-11 χρονών) τα μαθήματα της οποίας γίνονται κάθε Παρασκευή 18:00-19:00 γ) Εφηβική Χορωδία (ηλικίας 12-16 χρονών) τα μαθήματα της οποίας γίνονται κάθε Παρασκευή 19:00-20:00. Φυσικά, και τα τρία τμήματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά της πόλης, σπουδαστές του ωδείου και μη.

Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο για ακόμη μια φορά «η σημασία της ανάπτυξης των μουσικών ικανοτήτων των παιδιών από τη μικρή τους ηλικία, η οποία γίνεται με τη σωστή καθοδήγηση τόσο στο κομμάτι της εξειδίκευσης των οργάνων, όσο και στο κομμάτι της ομαδικής μουσικής πράξης χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του οποίου αποτελεί το μάθημα της χορωδίας».

Αναπόσπαστο κομμάτι της όλης αυτής δημιουργικής εργασίας αποτελεί ως φυσική συνέχεια και η παρουσίαση του έργου τους στο κοινό.

Τα άλλα δύο τμήματα χορωδιών που θα ξεκινήσουν από φέτος στο Δ.Ω.Β. είναι: δ) η Κοινωνική Χορωδία που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με μοναδική προϋπόθεση την αγάπη για το τραγούδι, τα μαθήματα και οι συναντήσεις της οποίας θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 12:00-13:30, καθώς και ε) η Χορωδία Δωματίου που απευθύνεται σε τελειόφοιτους σπουδαστές μονωδίας, σε σπουδαστές μέσης και ανωτέρας μουσικής εκπαίδευσης, καθώς και σε έμπειρους τραγουδιστές, τα μαθήματα της οποίας θα γίνονται κάθε Παρασκευή 20:30-22:00. Το συγκεκριμένο φωνητικό σύνολο θα δώσει έμφαση στο ρεπερτόριο της πολυφωνικής μουσικής από την αναγέννηση μέχρι το μιούζικαλ.

Οι πρόβες ξεκινούν Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Ακροάσεις και γνωριμίες νέων μελών τις Παρασκευές 14 και 21 Οκτωβρίου στις 16:00-17:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421036992.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου