ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον ήρωα από το Πουρί

αφιέρωμα-στον-ήρωα-από-το-πουρί-690345

Η νέα εμπλουτισμένη έκδοση του λευκώματος με τίτλο «Ταγματάρχης Δημήτριος Γ. Κασλάς -Η στρατιωτική διαδρομή, το πρόσωπο, η εποχή-Σπάνια ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα της νεότερης Ελλάδος» του ερευνητή και συγγραφέα Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων.

Η παρουσίαση του λευκώματος που είναι αφιερωμένο στον ήρωα από το Πουρί, πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο του δεκαήμερου κύκλου επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων από την Γερμανική Κατοχή, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν: Ο Αντώνης Σμυρναίος, Επίκουρος Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.) Τρικάλων Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Στην κόψη της ιστορίας – Ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάγδαρη – Κώστα Ανέστη, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και έρευνα – τεκμηρίωση – κείμενα Αλέξανδρου Καπανιάρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου