ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διατηρώντας την παράδοση

διατηρώντας-την-παράδοση-694025

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Σύλλογο Διάδοσης της Παραδοσιακής Μουσικής «Ιωνία» για τη νέα χρονιά, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Λειτουργούν τμήματα: Διδασκαλίας παραδοσιακών οργάνων, παραδοσιακής μουσικής προπαιδείας, παιδικής – εφηβικής – ενηλίκων χορωδίας.

Επίσης λειτουργούν ομαδικά τμήματα παραδοσιακών κρουστών για τους μικρούς ανερχόμενους μουσικούς πρώτης και δευτέρας τάξης του Δημοτικού.

Μαθήματα χορωδίας πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή: 19.30 – 20.30 για παιδιά μέχρι 11 ετών και 20.30 – 21.30 για παιδιά από 12 – 18 ετών. Μαθήματα χορωδίας ενηλίκων πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 20.00 – 21.00.

Διδάσκουν: Κλαρίνο, Σταύρος Κουσκουρίδας, κανονάκι, Γιώργος Διαμαντόπουλος, ούτι, Δημήτρης Μαμούρης, βιολί, Δημήτρης Δεμελής, γκάιντα – νέι – καβάλι, Νίκος Μούτσελος, ακορντεόν, Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, σαντούρι, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, μαντολίνο, Θανάσης Μπασδάνης, ταμπουρά, Παναγιώτης Μελέτης, μπουζούκι – λαούτο, Αντώνης Βούλγαρης, λαούτο, Στέφανος Κωστόπουλος, μπουζούκι – μπαγλαμά, Νίκος Τσεργούλας, πολίτικη λύρα, Βασίλης Αγροκώστας, ποντιακή λύρα, Δαμιανός Χωραφαίδης, παραδοσιακά κρουστά, Νεκτάριος Δεμελής, παραδοσιακή μουσική προπαιδεία, Νταίζη Φωτοπούλου.

Η Ορχήστρα και Χορωδία «Ιωνία» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την παραδοσιακή μουσική και η διάθεση για μετάδοση αυτών στα παιδιά ήταν οι λόγοι της δημιουργίας της. Η «Ιωνία» είναι ένα σύνολο από 20μελή ορχήστρα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής και από 120μελή χορωδία αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων. Οι εμπνευστές και δημιουργοί της, Κορνηλία Φραγκογιάννη και Νεκτάριος Δεμελής, με την αγάπη τους για τα παιδιά, το ζήλο να μεταλαμπαδεύσουν σ’ αυτά την αγάπη για τη μουσική, τα γεμάτα ενθουσιασμό και θέληση παιδιά – μέλη της «Ιωνίας», καθώς και η αμέριστη στήριξη των γονέων τους, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας αυτής.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του συλλόγου καθημερινά 6-9 μ.μ. και στα τηλέφωνα: 6940997748 και 6936880259.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου