ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα των Ιώνων για το Θέατρο στη Σμύρνη

αφιέρωμα-των-ιώνων-για-το-θέατρο-στη-σμ-694976

Εκδήλωση με θέμα το Μικρασιατικό Θέατρο πριν και μετά το 1922 διοργανώνει η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ιωνες» σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου. Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., εντάσσεται στο πλαίσιο του ενός από τους δύο ετήσιους θεσμούς που έχει καθιερώσει η Εστία «Ιωνες» από τα πρώτα έτη δημιουργίας της, με τίτλο «Μικρασιατικά».

Δύο εκλεκτές επιστήμονες θα παραστούν και θα ομιλήσουν στην εν λόγω εκδήλωση, η κ. Χρυσόθεμις Σταματοπούλου-Βασιλάκου, καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Το Θέατρο στη Σμύρνη από τις απαρχές του μέχρι το 1922» και η κ. Κατερίνα Μανωλέα-Πιτσιώρη, ηθοποιός, δασκάλα, Θεατρολόγος και υποψήφια διδάκτωρ , η οποία θα παρουσιάσει το θέμα με τίτλο, «Η Μικρασιατική Καταστροφή ως θέμα γραφής και έμπνευσης θεατρικών έργων από το 1922 ως σήμερα».

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με αποσπάσματα από οπερέτες εποχής που θα αποδώσει ο Ιορδάνης Παπάζογλου και αποσπάσματα από θεατρικά έργα, γραμμένα πριν και μετά το 1922, τα οποία θα αναγνώσουν οι Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά. Την εκδήλωση θα κλείσουν μέλη του χορευτικού τμήματος της Εστίας «Ιωνες» με χορούς εποχής. Το συντονισμό θα αναλάβει η Ρωσσάνα Πώποτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο θέμα, «Το Μικρασιατικό Θέατρο», θα κυκλοφορήσει σύντομα και το «Ημερολόγιο 2017» από την Εστία «Ιωνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου