ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα παιδιά δημιουργούν…

tα-παιδιά-δημιουργούν-109351

Εκθεση παιδικών έργων με θέμα τις παροιμίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εκθεση με έργα των παιδιών των Νηπιαγωγείων του Ν. Μαγνησίας και θέμα: «Να σου πω μια παροιμία;» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Βόλου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα παιδιά, οι Νηπιαγωγοί και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Τζένη Μωραΐτη.

Μέσα από ερεθίσματα που δόθηκαν τα παιδιά προσέγγισαν τις παροιμίες βιωματικά, συμμετέχοντας σε μαθησιακές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες που είχαν νόημα γι’ αυτά και σχετίζονταν με τον Προφορικό και Γραπτό λόγο, τη Μουσική, τη Δραματική τέχνη, τη Φυσική Αγωγή, τις Φυσικές επιστήμες, το Περιβάλλον, την Παιδική λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, τα Εικαστικά, κ.α. Στο τέλος επέλεξαν ένα από τα δημιουργήματά τους να εκπροσωπήσει την τάξη τους και να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Κάθε ομάδα παιδιών διάλεξε τον δικό της σημαντικό τρόπο κατασκευής νοήματος και επικοινωνίας, γιατί «Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Μέσα από τα έργα τους, τα παιδιά φιλοδοξούν να μεταφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης πώς βίωσαν μέσα στην τάξη τους ένα στοιχείο πολιτισμού που διατηρείται τόσο έντονα ακόμη και σήμερα, ως μέσο κοινωνικής και επικοινωνιακής πρακτικής.

Η πρόσκληση επίσκεψης στην επίσημη πρώτη της έκθεσης απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να απολαύσουν την μαγεία των παροιμιών με την οικογένεια τους, την παρέα τους ή το σχολείο τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Για οργανωμένες επισκέψεις Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν έγκαιρα με την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Ελενα Νικηφόρου στο τηλέφωνο 2421091150 (Δευτέρα έως και Παρασκευή από 14.00-21.00, Σάββατο από 11.00 -15.00) και να κλείσουν ραντεβού σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου