ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο ο Γιάννης Ξανθούλης

στο-βόλο-ο-γιάννης-ξανθούλης-208280

Το νέο του μυθιστόρημα θα παρουσιάσει ο Γιάννης Ξανθούλης, στο Βόλο σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στον Πολυχώρο Public(Όγλ με Κονταράτου). Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο ο πολυγραφότατος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος θα μιλήσει για το νέο βιβλίο του με τίτλο «Την Κυριακή έχουμε γάμο» από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Το νέο συγγραφικό δημιούργημα του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια καταβύθιση στις μνήμες των παιδικών του χρόνων με μια ανάδυση στο σήμερα με ήρωες που διαπλέκονται στο χρόνο. Πρόκειται για μια συνδυαστική αφήγηση γεγονότων και ευφάνταστης πλοκής που εξάπτουν το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τριακοσιοστή εβδομηκοστή τέταρτη (τελευταία) σελίδα που έγραψε τον Αύγουστο του 2015, όπως υποσημειώνει ο ίδιος στο τέλος του πονήματός του.

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννημένος το 1947 στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες της ανατολικής Θράκης μας χαρίζει ένα ακόμη παιγνιώδες πεζογράφημα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία την οποία ξεκίνησε με το «Καλοκαίρι που χάθηκε στον χειμώνα» (1984), με το ευπώλητο «Το πεθαμένο λικέρ» για να ακολουθήσουν «Το ροζ που δεν ξέχασα», «Η εποχή των καφέδων», «Το τρένο με τις φράουλες», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Ο Τούρκος στον κήπο», «Το τανγκό των Χριστουγέννων», «Ο θείος Τάκης», «Του φιδιού το γάλα», «Κωνσταντινούπολη – Των ασεβών μου φόβων», «Η εκδίκηση της Σιλάνας», «Δεσποινίς Πελαγία» και «Ο γιος του δασκάλου» (2012).

Επιζητώντας -όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- απαιτητικούς αναγνώστες, επιφυλάσσει και στο πρόσφατο δημιούργημά του μία ιστορία με εναλλαγή χιούμορ και πικρίας, παίζοντας με τον παρελθόντα χρόνο και το χρόνο του σήμερα. Αποτολμώντας ανατροπές που γοητεύουν, εκπλήξεις που κρατούν αδιάπτωτο το ενδιαφέρον και αιφνιδιασμούς που συνεπαίρνουν. Εικόνες, τοπία, πρόσωπα, διάλογοι, αντικείμενα, εναλλάσσονται με παρατηρήσεις, σκέψεις και υπονοούμενα, έχοντας ως φόντο την ιστορία της δεκαετίας του ’50 και εντεύθεν, με διακριτικές αναφορές στις πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις. Τα σημερινά χαμόγελα πλέκονται με την χθεσινή θλίψη ενώ το ενήλικο παρόν ανακαλεί την παιδικότητα του χθες. Ένα γοητευτικό λογοτέχνημα με μυστικά και φανερώματα ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου