ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανακαλύπτουν…δεινοσαύρους

ανακαλύπτουνδεινοσαύρους-287889

Ξεκινούν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα διαρκούν δύο μήνες και απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Θαλάσσιος Κόσμος. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν και να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους» τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ορυκτολόγοι» περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ορυκτά και τα πετρώματα. Τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτά, τι είναι ηφαίστεια, τι ορυκτά βρίσκουμε μέσα στα σπήλαια, θα κατασκευάσουν μόνοι τους ηφαίστεια και διάφορα άλλα ορυκτά. Θα μάθουν πως χρησιμοποιούμε τις ορυκτές πρώτες ύλες στην καθημερινή ζωή μας μέσα από βιωματικά παιχνίδια.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973 034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου