ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο φεστιβάλ Πηλίου

στο-φεστιβάλ-πηλίου-397221

Ανοιξε η αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Πηλίου, με ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως την 1η Αυγούστου.

Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 31 Ιουλίου περιλαμβάνει δύο παράλληλες συναυλίες. Η πρώτη συναυλία – matinιe με το Κουαρτέτο «Fauves» (Ιταλία) θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς. Η συναυλία περιλαμβάνει κουαρτέτα του J. Haydn και του άγνωστου Ιταλού συνθέτη του 18ου αι. Giovanni Battista Cirri, τα έργα του οποίου ερμηνεύονται κατ’ αποκλειστικότητα από το κουαρτέτο Fauves.

Την ίδια μέρα προγραμματίζεται επίσης η τελική συναυλία με καθηγητές και μαθητές των σεμιναρίων, στις 20.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς.

Συμμετέχει το «Pelion Festival Violoncello Ensemble», το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και από το 2011 τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Ulrich Voss. Το σύνολο αποτελείται από καθηγητές και μαθητές που παίρνουν μέρος στο «Pelion Violoncello Festival», και οι οποίοι, οργανωμένοι σε μικρότερα σύνολα

βιολοντσέλων, πραγματοποιούν συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pelionfestival.gr και στο τηλέφωνο +30 6948881909.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου