ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με θαλασσινό χρώμα

με-θαλασσινό-χρώμα-436402

Σαράντα καλλιτέχνες παρουσιάζουν καλοκαιρινές δημιουργίες με πνεύμα αισιοδοξίας

Εντονα δημιουργικά χρώματα συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Η θάλασσά μου – my sea» που εγκαινιάστηκε χθες σε παραλιακό εκθεσιακό χώρο ιδιοκτησίας του Γηροκομείου, που βρίσκεται Αργοναυτών και Κοραή. Η παραπάνω έκθεση σηματοδοτεί με αισιόδοξη διάθεση την καλοκαιρινή περίοδο της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε σαράντα αξιόλογους καλλιτέχνες να εκφράσουν την εικαστική τους άποψη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και υλοποιείται με συνδιοργανωτή το φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος». Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Θεματικού Ετους 2015» με θέμα: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας». Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η παραπάνω έκθεση θα συνεισφέρει στην κοινωνική αλληλεγγύη αφού ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων, οι καλλιτέχνες δέχθηκαν να προσφέρουν για τους σκοπούς του Γηροκομείου.

«Στην έκθεση προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες, απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, Βολιώτες που δημιουργούν στην πόλη αλλά και πολλοί της Αθήνας ακόμη και Βολιώτες της διασποράς που ζουν και δημιουργούν στην Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ. Προσκλήθηκαν επίσης καλλιτέχνες του Εικαστικού Συλλόγου της Λάρισας και προσκεκλημένη εικαστικός από την Κύπρο που εξέθετε στη μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση της ART ATHINA, της οποίας το έργο έδινε μια δραματική και απόλυτα επίκαιρη διάσταση του θέματος» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες που ανταποκριθήκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση και στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης είναι οι: Fiona Athanassaki, Μάγδα Αστέρη, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Σμαράγδα Γαρόφλου, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, Κατερίνα Διακομή, Παναγιώτης Δραντάκης, Δήμητρα Εξάρχου, Louise DeMint-Zahareas, Ελπινίκη Καμόσου, Κατερίνα Κασσαβέτη, Δέσποινα Καφενταράκη, Maguy Khoury, Γιώργος Κουρκούβελος, Σταμάτης Λάσκος, Βάντα Μαυροειδή, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Eugenia – Alana Mitsanas, Δημήτρης Μοράρος, Κώστας Μπομπός, Κερασία Ντάτσιου, Σταμάτης Παπαδήμος, Κρίτων Παπαδόπουλος, Καλυψώ Παπαδοπούλου, Κλειώ – Αναστασία Παπαϊωάννου, Ελευθέριος Πλαβός, Νίκος Ποδιάς, Βούλα Πριόβολου, Δημοσθένης Προδρόμου, Κατερίνα Σαμαρά, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Νίκος Σίσκος, Ερη Σκυργιάννη, Αναστασία – Ζωή Σουλιώτη, Ιωάννα Τερλίδου, Βιβή Τσιόγκα. Ειδικά προσκεκλημένη η εικαστικός Κλίτσα Αντωνίου από την Κύπρο.

Στις συναντήσεις που έγιναν στον εκθεσιακό χώρο με θέα τη θάλασσα του λιμανιού, ως συνεχή πηγή έμπνευσης, ο διάλογος που προκλήθηκε από τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια της έκθεσης, Χρύσα Δραντάκη, αρχικά αφορούσε τη δύναμη και την πολυσημία του μπλε χρώματος της θάλασσας αλλά και τη μοναδικότητα και «επωνυμία» (IKB-International Klein Bleu), που του προσέδωσε ο πρωτοπόρος Γάλλος καλλιτέχνης της δεκαετίας του 1960, Yves Klein (1928-1962), αλλά και διάφοροι, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και θεωρητικοί. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου και τα έργα που θα διατεθούν προς πώληση, θα ενισχύσουν το έργο του Γηροκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου