ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μουσικά ηχοχρώματα

με-μουσικά-ηχοχρώματα-504159

17η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου»

Η 17η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Μαΐου στις 19:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου» που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η συνάντηση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Βόλου – Ν. Ιωνίας & Περιφερ. Δημ. Ενοτήτων.

Φέτος στη συνάντηση συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου, η οποία «κλείνει» αισίως 20 χρόνια από τη δημιουργία της, ενώ οι προσκεκλημένες χορωδίες που θα πλαισιώσουν μουσικά τη Χορωδιακή Συνάντηση είναι η «ΧορΤωδία» με μαέστρο τον Νίκο Αδρεσκέλα και η Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Πάτρας με μαέστρο τον Τάσο Καραγιάννη.

Η ιδέα πραγματοποίησης και συνέχισης του χορωδιακού θεσμού ανήκει στο μαέστρο της Χορωδίας Αγριάς Βλάση Μαστρογιάννη, ο οποίος με την αμέριστη στήριξη των χορωδών, των μελών του Σωματείου «Φίλοι Μικτής Χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Αγριάς» και του Προέδρου της Κοινότητας Αγριάς κ. Δημητρίου Στέλλου προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και δεκαέξι χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, που για πολλά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και ως διευθυντής χορωδιών της Μαγνησίας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πορφυρογένειου Ιδρύματος που στηρίζει πάντοτε έμπρακτα τις εκδηλώσεις Πολιτισμού η διοργανώτρια Μικτή Χορωδίας Αγριάς με μαέστρο το Βλάση Μαστρογιάννη θα παρουσιάσει ανανεωμένο πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Σολίστ η Μάρω Σταμοπούλου. Τη χορωδία συνοδεύει η εξαιρετική πιανίστα Φανή Παρασκευά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου