ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Χρυσηίδα Δημουλίδου

στο-βόλο-η-χρυσηίδα-δημουλίδου-591043

Σήμερα το απόγευμα η γνωστή συγγραφέας θα συναντήσει δεκάδες παιδιά στο Αχίλλειο

Τα παιδιά της πόλης μας θα συναντήσει η Χρυσηίδα Δημουλίδου σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου στις 18.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το «Αξιον εστί» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και τις εκδόσεις «Διάπλαση».

Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα, θα συναντηθεί στη σκηνή με τις λαμπάδες που επαναστάτησαν στο Βασίλειο των Χρυσομελισσών για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της σφήκας, μέσα από χοροθεατρικά και μουσικά δρώμενα. Ο Χαρούλης, ένα σκανταλιάρικο χελιδονάκι, έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα για να περάσει το καλοκαίρι. Ενθουσιασμένος με τη χώρα, αποφασίζει να μείνει και τον χειμώνα, αρνούμενος να ακολουθήσει την οικογένειά του στον Νότο. Πώς θα τα βγάλει πέρα;

Την ίδια εποχή στο βασίλειο των Χρυσομελισσών, κυβερνούσε η καλή και δίκαια βασίλισσα Μελισσόφη και ο λαός ήταν πολύ ευτυχισμένος. Μια μέρα βρήκαν μισοπεθαμένη στο χιονιά τη Σφήκα και την περιμάζεψαν, κι εκείνη έγινε η πιστή ακόλουθος και οικονόμος της βασίλισσας. Κανείς όμως δεν κατάλαβε πόσο μοχθηρή ήταν κι όταν μια μέρα η βασίλισσα αρρώστησε βαριά, η Σφήκα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα σκοτεινά σχέδιά της…

Παράλληλα στο χωριό Λαμπρινίτσα, κάθε Πάσχα, γίνεται μεγάλη γιορτή,

γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Οταν οι λαμπάδες εξαφανίζονται, ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω.

Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Αραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

Η πολυγραφότατη Χρυσηίδα Δημουλίδου έχει σφραγίσει με την ευαισθησία της βιβλία που έγιναν μπεστ σέλλερ. Για το βιβλίο της «Μην πυροβολείτε τη νύφη» πήρε το πρώτο βραβείο αναγνωστικού κοινού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο και στην Ελλάδα. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» του περιοδικού Life & Style. Το 2004 βραβεύτηκε από το ΠΟΛΚΕΟΑ, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το 2011 βραβεύτηκε από τη γενέτειρά της, τις Σέρρες, για την προσφορά της στα γράμματα. Τον Ιανουάριο του 2014, βραβεύτηκε από το λογοτεχνικό τμήμα της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το βιβλίο της «Το σταυροδρόμι των ψυχών» μεταφράστηκε στα αγγλικά και «Τα δάκρυα του Θεού» στα βραζιλιάνικα και τσέχικα, ενώ «Το κελάρι της ντροπής» θα κυκλοφορήσει σύντομα στα τουρκικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου