ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας

ημερίδα-για-τη-διδασκαλία-της-λογοτεχ-595382

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, προέβη στην ψηφιοποίηση υλικού και στη δημιουργία οργανωμένου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος για τη νεοελληνική λογοτεχνία και τη μελέτη της.

Προκειμένου να παρουσιαστεί και να διαχυθεί η προσπάθεια αυτή και να συζητηθούν οι νέες προτάσεις σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ανανεώνοντας τις διδακτικές μεθόδους στο μάθημα της λογοτεχνίας: Η περίπτωση των νέων ψηφιακών πόρων του Κέντρου Ελληνικής γλώσσας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Θα μιλήσουν οι κ.κ. Κυριακή Δημοπούλου, φιλόλογος, με θέμα: «Η συλλογή μαθησιακών αντικειμένων για το μάθημα λογοτεχνίας στο Φωτόδεντρο», Μαρία Ακριτίδου, φιλόλογος, με θέμα: «Διδάσκοντας ποίηση με ψηφιακά σώματα κειμένων: Το παράδειγμα της Ανεμόσκαλας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας» και Βασίλης Βασιλειάδης, ερευνητής στο ΚΕΓ με θέμα: «Λογοτεχνία και πόλεις και Ιστορία και λογοτεχνία: Κατευθύνσεις διδακτικής αξιοποίησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου