ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεχωριστή προσωπικότητα

ξεχωριστή-προσωπικότητα-638191

Ομιλία στο «καφέ της επιστήμης» για την Κονσουέλο ντε Σαιντ – Εξυπερύ

Την προσωπικότητα της Κονσουέλο ντε Σαιντ – Εξυπερύ σκιαγράφησε με αδρές πινελιές και λυρική διάσταση η Δρ Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν ο Ομιλος Ζόντα Βόλου σε συνεργασία με τo «Kαφέ της Επιστήμης».

Η παραπάνω εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μέρα της γυναίκας και είχε ως θέμα «Κονσουέλο ντε Σαιντ – Εξυπερύ, μια ερωτευμένη γυναίκα».

Η Δρ Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου με την ομιλία της για την Κονσουέλο Σουνσίν ντε Σαντοβάλ (1901-1979), που κατάγονταν από τη Γουατεμάλα, κλόνισε λίγο το πορτραίτο του συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, που δεν θα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που σχεδιάστηκε για την αιωνιότητα. Ουσιαστικά έγινε ανατροπή του μύθου για το «Τριαντάφυλλο» του Μικρού Πρίγκιπα, μέσα από την προσωπική αλληλογραφία του ζεύγους Εξυπερύ.

O συγγραφέας του «Αεροπόρου», του «Ταχυδρομείου του Νότου», της «Νυχτερινής πτήσης», της «Γης των ανθρώπων», του «Πιλότου πολέμου», του «Μικρού Πρίγκιπα» και της «Επιστολής σ’ έναν όμηρο» χάθηκε με το αεροπλάνο κατά την τελευταία του αποστολή στις 31 Ιουλίου 1944. Τα συντρίμμια του εκτίθενται στο Μουσείο Αεροπορίας Λε Μπουρζέ στο Παρίσι. Η φράση που αντιπροσωπεύει τον Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ είναι η παρακάτω: «Το ουσιώδες διαφεύγει από τα μάτια, βλέπει κανείς σωστά, μόνο με την καρδιά»!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου