ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική και αφηγηματική σύζευξη

μουσική-και-αφηγηματική-σύζευξη-753267

Εορταστική χριστουγεννιάτικη παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Mεγάλο αφιέρωμα στους ύμνους και τις μελωδίες των Χριστουγέννων αλλά και στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε μια εορταστική μουσική και αφηγηματική σύζευξη διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου. Η χριστουγεννιάτικη αυτή εορταστική συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, έχει σκοπό να ενισχύσει το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Η παράσταση έχει τίτλο «Οι ποιμένες γονατίζουν» και είναι ένα μουσικό ταξίδι που έχει ετοιμαστεί με πολύ μεράκι περιλαμβάνοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους και μελωδίες από όλο τον κόσμο, διάσημων συνθετών: Wolfgang Amadeus Μοzart, C.Frank, G. Caccini, G. Verdi, V. Bellini, Johann Sebastian Bach- Charles Gouond, J. Ross, Ad. Adam, Franz Gruber, Mendelssohn, Ben Widmann, Irving Berlin. G. Handel, Howard Blake, Johnny Marks, Jose Feliciano και Joe Beal. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και λαϊκά παραδοσιακά από την Ευρώπη, Αμερική και Αφρική.

Τραγουδούν οι σολίστ: Μιμή Πάτρα, σοπράνο, Γενοβέφα Ισίφη – Σιάνου, σοπράνο, Τζένη Χατζηδήμου, mezzo – σοπράνο. Στο πιάνο η Καίτη Ζωνζήλου-Σαμαρτζή, η οποία επιμελήθηκε και όλο το πρόγραμμα. Ενδιάμεσα η εκπαιδευτικός Νατάσα Ανδρίτσου θα απαγγέλει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ανθος του Γιαλού» του κορυφαίου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Παράλληλα σε γιγαντοοθόνη θα προβάλλεται ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Γενική είσοδος της συναυλίας 7 ευρώ. Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Λύκειο των Ελληνίδων 2421033938, Δίαυλος (Τοπάλη 14), Classic (Eρμού 187) και Ρικοκό (Σπυρίδη 35).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου