ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

H Lego γυρίζει την πλάτη στο πλαστικό

h-lego-γυρίζει-την-πλάτη-στο-πλαστικό-758254

Ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως για τη χρήση του πλαστικού θέλει να διαδραματίσει ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Lego, Kιρκ Κρίστιανσεν. Πόσο εύκολο όμως θα είναι για μία από τις κορυφαίες εταιρείας παιχνιδιών του πλανήτη να σταματήσει να φτιάχνει τα δημοφιλή τουβλάκια της από πλαστικό;

«Είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος ακριβώς θα ήταν ο οικονομικός αντίκτυπος» ομολογεί σε συνέντευξή του στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νιλς Κρίστιανσεν, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον περασμένο Οκτώβριο. «Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ποιότητα, που θέλουμε. Αλλά αυτή είναι η ατζέντα, που στηρίζουν οι ιδιοκτήτες. Θέλουμε να ηγηθούμε την προσπάθεια» τονίζει.

Στόχος της Lego είναι έως το 2030 τα πολύχρωμα τουβλάκια της να κατασκευάζονται από βιώσιμα υλικά, όπως το ζαχαροκάλαμο. Αυτός ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε εάν για αυτή τη στροφή θα πρέπει να θυσιάσουμε περιθώρια κέρδους. Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα συμβιβαστούμε σε θέματα ποιότητας» υπογραμμίζει ο Κρίστιανσεν.

ΠΗΓΗ :naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου