ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων για την πανσέληνο [εικόνες]

ανέβηκαν-στην-ψηλότερη-κορυφή-των-τζο-764166

Στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων, 30 ορειβάτες από την Άρτα και την Πρέβεζα θαύμασαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο και την εντυπωσιακή ανατολή του ηλίου.

Η ανάβασή τους ξεκίνησε από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και μετά από σύντομη διαδρομή έφτασαν στο καταφύγιο Καταρράκτη. Εκεί με αγωνία περίμεναν να διαλυθούν τα σύννεφα και να δουν την πανσέληνο. Και όντως ο καιρός άνοιξε και έτσι μπόρεσαν να θαυμάσουν το ολόγιομο φεγγάρι να ξεπροβάλει πίσω από τα Τζουμέρκα.

Αφού ξεκουράστηκαν για λίγες ώρες ξεκίνησαν την ανάβαση για την κορυφή. Το φως του φεγγαριού ήταν τόσο δυνατό που δεν χρειάστηκε να ανάψουν τους φακούς τους!

Έφτασαν στο Σχισμένο Λιθάρι και από εκεί κινήθηκαν στην κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή, ενώ με μεγάλη χαρά διαπίστωσαν πως τα αντιαισθητικά και επικίνδυνα συρματόσχοινα που είχαν τοποθετηθεί απομακρύνθηκαν.

Οταν βρέθηκαν πλέον στην κορυφή αφού ντύθηκαν για να προστατευτούν από τον αέρα περίμεναν την ανατολή του ηλίου. Σύντομα ο ήλιος ανέτειλε πίσω από τα Άγραφα βάφοντας τον ουρανό με υπέροχα χρώματα.

[epirustv, zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου