ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόγραμμα απογραφής του γατοπληθυσμού εγκαινιάζουν στην Ουάσινγκτον

πρόγραμμα-απογραφής-του-γατοπληθυσμ-795228

Ένα τριετές πρόγραμμα καταγραφής όλων των γατών της Ουάσινγκτον εγκαινίασαν δημόσιες και ιδιωτικές οργανώσεις της Ουάσινγκτον, ευελπιστώντας ότι έτσι θα βρουν τρόπους διαχείρισης των πληθυσμών των αιλουροειδών στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο DC Cat Count (DC Καταμέτρηση Γάτων), θα χρησιμοποιήσει παγίδες με κάμερες, ερωτηματολόγια σε νοικοκυριά και άλλες τεχνικές για να διακριβώσει τον αριθμό τόσο των οικόσιτων γάτων όσο και των αδέσποτων που βρίσκονται στην πόλη αυτή των 690.000 κατοίκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το επιχείρημα των ανθρώπων που υποστηρίζουν το εγχείρημα είναι ότι το να γνωρίζουν πόσες γάτες ζουν στην Ουάσινγκτον θα βοηθήσει τα καταφύγια ζώων να διανείμουν με καλύτερο τρόπο τους πόρους και τους ερευνητές της άγριας ζωής να παρακολουθούν τις γάτες και να διαχειριστούν τον πληθυσμό των αδέσποτων γάτων.

Περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά στις ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον μια γάτα και ο συνολικός αριθμός των οικόσιτων γάτων ξεπερνά τα 74 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012 από την Ένωση Αμερικανών Κτηνιάτρων.

Σε έρευνα που διενήργησαν επιστήμονες της αμερικανικής κυβέρνησης, το 2013, διαπιστώθηκε ότι οι γάτες είναι η κύρια αιτία θανάτου των πουλιών και των μικρών θηλαστικών, εν μέρει εξαιτίας των μεγάλων πληθυσμών αγριόγατων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου