ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: Εκλεψαν το δόντι τεράστιου προϊστορικού καρχαρία

αυστραλία-εκλεψαν-το-δόντι-τεράστιου-85455

Το απολιθωμένο δόντι, ενός τεράστιου προϊστορικού καρχαρία, εκλάπη από τη μυστική τοποθεσία στην οποία βρισκόταν, σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, στη δυτική Αυστραλία.

Ηταν από μεγαλόδοντα καρχαρία, μήκους 15 μ. και βάρους 20 τόνων και είχε βρεθεί στο εθνικό πάρκο Cape Range, αλλά η τοποθεσία του δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Το δόντι ήταν πάνω σε βράχο και οι εργαζόμενοι στον χώρο ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν γυάλινη προθήκη γύρω του, όταν εξαφανίστηκε.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι ο δράστης είναι κάποιος ο οποίος γνώριζε πού βρισκόταν το απολίθωμα. «Είναι αρκετά απομακρυσμένο σημείο και το προσωπικό μας δεν το επισκέπτεται καθημερινά, ούτε κάθε εβδομάδα. Λάβαμε αναφορά την περασμένη Παρασκευή ότι το δόντι δεν είναι πλέον εκεί. Κάποιος προφανώς έπρεπε να ξέρει ακριβώς πού βρισκόταν και κατέλαβε προσπάθεια να το βγάλει από τον βράχο», δήλωσε ο Αρβιντ Χόγκστρομ, της διεύθυνσης πάρκων στη δυτική Αυστραλία.

Δεν ήταν το μοναδικό δόντι του συγκεκριμένου είδους που είχε βρεθεί, αλλά αυτό είχε μεγαλύτερη σημασία καθώς ήταν σχεδόν ολόκληρο. «Ισως αυτός που το πήρε να μην συνειδητοποιεί τη σημασία του. Αν κάποιος το δει σε σπίτι, να μας ενημερώσει», δήλωσε ακόμη ο Χόγκστρομ.

Ο μεγαλόδοντας εκτιμάται ότι έζησε πριν από 23 εκατ. έως 2,6 εκατ. και ορισμένοι θεωρούν ότι υπήρξε το μεγαλύτερο πλάσμα που έχει εμφανιστεί ποτέ στη θάλασσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου