ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τραγικές εικόνες δείχνουν πως τα σκουπίδια έχουν καταστρέψει νησιά της Καραϊβικής

τραγικές-εικόνες-δείχνουν-πως-τα-σκου-200063

Μόλις κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες από την Καραϊβική που ρίχνουν φως μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά.

Οι παραλίες στην Ονδούρα είναι πνιγμένες από πλαστικά μπουκάλια, περιτυλίγματα και άλλα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, μετατρέποντας το ειδυλλιακό νησί σε χωματερή.

Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται ένας δύτης να ανοίγει τον δρόμο από τα σκουπίδια για να μπορέσει να περάσει.

Οι φωτογραφίες προήλθαν από το ντοκιμαντέρ του BBC «Blue Planet II «του Ντέιβιντ Ατένμπορο, το οποίο τονίζει την καταστροφική επίδραση των πλαστικών στους ωκεανούς και την δηλητηρίαση των ψαριών.

Οι ακτές της Ονδούρας είναι γεμάτες πλαστικά. H φωτογράφος Κάρολιν Πάουερ βρήκε πολλά πλαστικά σκουπίδια 24 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή. Εδώ φαίνεται ο δύτης που προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο μπροστά του για να προχωρήσει.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα τις ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά σκουπίδια.

Ένας άντρας περνάει με το άλογό του μέσα από τα σκουπίδια στην παραλία Όμοα στην Ονδούρα.

Έτσι έπρεπε κανονικά να φαίνονται οι ακτές της Ονδούρα.

Πιστεύεται ότι ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν τα σκουπίδια από την κοντινή Γουατεμάλα.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας», έγραψε η φωτογράφος Κάρολιν Πάουερ.

Ο Τζον Χούρστον από το Blue Planet Society, που διοργανώνει εκστρατείες για την προστασία των ωκεανών, δήλωσε ότι ήταν το χειρότερο παράδειγμα ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά που είχε δει ποτέ του.

Ειδικοί και ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι ατράνταχτες αποδείξεις του πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών.

Πλαστικά μπουκάλια, περιτυλίγματα, πλαστικά καπάκια, σφουγγάρια και πλαστικά γάντια είναι μόνο μερικά από τα σκουπίδια που υπάρχουν στις ακτές της Ονδούρας.

Δύο μικρά αγόρια παίζουν ξυπόλυτα ανάμεσα στα σκουπίδια.

«Πιστεύεται ότι το 90% των θαλάσσιων πουλιών έχουν καταπιεί κάτι πλαστικό και υπάρχουν πολλά παραδείγματα χελωνών και φαλαινών που έχουν μπερδέψει τα πλαστικά με φαγητό», ανέφερε ο Χούρστον.

Ένας λευκός ερωδιός προσπαθεί να πιάσει ψάρια στα ρηχά των ακτών που είναι γεμάτες σκουπίδια.

Ένας άντρας χρησιμοποιεί μια κουβέρτα ως ομπρέλα για να προστατευθεί από την βροχή, καθώς περπατάει ανάμεσα στα σκουπίδια, τα οποία έχουν αναμειχθεί μαζί με τα ξύλα.

Αυτός ο δύτης ετοιμάζεται να βουτήξει μέσα στην θάλασσα με τα σκουπίδια.

Πλαστικά μαχαιροπίρουνα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Υποβρύχια φωτογραφία των πλαστικών σκουπιδιών που βρίσκονται στην επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[dailymail]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου