ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΗΕ: Η συμφωνία του Παρισιού θα τεθεί σε ισχύ εντός 30 ημερών

οηε-η-συμφωνία-του-παρισιού-θα-τεθεί-σε-695581

Η συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η οποία μεταξύ άλλων έχει στόχο τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 30 ημέρες, καθώς σήμερα ξεπεράστηκε το όριο που απαιτείτο για αυτό, σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Η υποστήριξη στη συμφωνία του Παρισιού διευρύνθηκε: πλέον την έχουν υιοθετήσει 72 χώρες, υπεύθυνες για το 56,75% των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, δηλαδή ένα ποσοστό υψηλότερο από το 55% που απαιτείτο για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα, γεγονός το οποίο επιτρέπει σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την επικυρώσουν, ενώ ήδη η συμφωνία είχε εξασφαλισμένη την υποστήριξη χωρών όπως είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ινδία, που ευθύνονται για μεγάλο μέρος των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο ώστε η συμφωνία να έχει τεθεί σε ισχύ πριν από την έναρξη της COP 22 (7-18 Νοεμβρίου) στο Μαρόκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου