AROUND THE WEB

Οταν η φύση καταπίνει τον πολιτισμό

οταν-η-φύση-καταπίνει-τον-πολιτισμό-444469

Μυστηριώδεις άδειοι δρόμοι, κτίρια θαμμένα στους κισσούς, σκουριασμένες υποβρύχιες δεξαμενές γεμάτες ψάρια, αυτές είναι οι δραματικές εικόνες από μέρη ξεχασμένα στο χρόνο.

Ο χρόνος έχει σταματήσει στο ξεχασμένο χωριό του νησιού Σενγκσάν της Κίνας. Αυτό που κάποτε ήταν ένα ακμάζον κέντρο αλιείας έχει ερημωθεί και φυσικά μεταμορφωθεί σε μια πράσινη ζούγκλα με τα φυτά να τυλίγουν τα ξεχασμένα κτίρια.

Στο Παρίσι, μπορεί να εκπλαγείτε με την ζώνη πρασίνου στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει παραμείνει εγκαταλελειμμένη από το 1934. Τώρα είναι ένας θησαυρός για τους καλλιτέχνες γκράφιτι και τους λάτρεις της φύσης, και οι άνθρωποι του Παρισιού κάνουν τις βόλτες τους εκεί.

Στις εκπληκτικές φωτογραφίες απεικονίζεται επίσης η έρημος Ναμίμπια που έχει κυριολεκτικά καταπιεί ένα πρώην πολυτελές χωριό μεταλλωρύχων που χτίστηκε στη μέση της ερήμου από εύπορους Γερμανούς που αναζητούσαν την τύχη τους. Τώρα οι μόνοι επισκέπτες είναι τουρίστες και κυνηγοί φαντασμάτων.

Αλλά όλες οι φωτογραφίες μοιράζονται ένα κοινό θέμα: ότι πάντα η φύση βρίσκει έναν τρόπο να πάρει πίσω τα κεκτημένα της και να ομορφύνει ξανά το τοπίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου