ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια με καύσωνα στο Σίδνεϊ

θεοφάνια-με-καύσωνα-στο-σίδνεϊ-172118

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, φέτος, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο YarraBay, με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων.Δεκάδες ήταν οι Ελληνοαυστραλοί κάθε ηλικίας που τίμησαν το έθιμο και συμμετείχαν στην προσπάθεια ανάσυρσις του Σταυρού.

Στην τελετή του Καθαγιασμού χοροστάτησε, ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό συμπαραστεκούμενος από πλήθος ιερέων την Πολιτείας.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο βουλευτής του Κινγκσφορτντ Ματ Θισελγουέιτ (MattThistlethwaite) που εκπροσώπησε την ομοσπονδιακή αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Μπιλ ΣόρτενBill, ο Πολιτειακός βουλευτής της Maroubra, Μάικλ Ντάλι, η ομογενής βουλευτής Ελένη Πετεινού που εκπροσώπησε την κυβέρνηση της ΝΝΟ και την πρωθυπουργό Γκλάντις Μπερετζικλιάν, ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού της Βασιλειάδας, κ. Κοσμάς Δημητρίου, κ.α.

Από πλευράς ελληνικής πολιτείας, στην τελετή έδωσε το παρών, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ κ. Χρήστος Καρράς και η Εμπορική Ακόλουθος του Προξενείου, κα Κάτια Γκίγκιζα.

Οι υψηλή θερμοκρασία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του πλήρους προγράμματος που περιελάμβανε ελληνικό γλέντι και παραδοσιακούς χορούς. Τους συμμετέχοντες ψυχαγώγησαν με ζωντανή ελληνική μουσική ομογενείς καλλιτέχνες.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου