ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Γερμανία τίμησε Βολιώτη ιερέα

η-γερμανία-τίμησε-βολιώτη-ιερέα-412085

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών ζωής του πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, από το Μούρεσι Πηλίου.

Ο π. Απόστολος ζει και εργάζεται από το 1972 στη Γερμανία, εκεί γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, σπούδασαν και αποκαταστάθηκαν, επαγγελματικά και οικογενειακά τα παιδιά του, και έχει ζυμωθεί αναπόσπαστα με το εδώ πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον της δεύτερης πλέον πατρίδας του, της Γερμανίας.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, η παροικία των ομογενών στο Μόναχο και η βαυαρική κοινωνία εόρτασαν τα 70 χρόνια του π. Αποστόλου Μαλαμούση, με τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου και δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, ήλθε στο Μόναχο για να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να συγχαρεί τον εορτάζοντα. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια και περισσή αγάπη για τη ζωή και το έργο του π. Αποστόλου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή και πολυδιάστατη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο π. Απόστολος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, τονίζοντας το γεγονός ότι όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως Γερμανίας και ο ίδιος προσωπικά, προσφέρουν το έργο τους με τη σοφή καθοδήγηση, πλούσια πατρική αγάπη, υπομονή και αμέριστη στήριξη του Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνου. Επίσης ευχαρίστησε εγκάρδια όλες τις εκκλησιαστικές, πολιτειακές, πολιτικές και δημοτικές Αρχές και υπηρεσίες της Βαυαρίας, για την πολύπλευρη στήριξη του έργου της Μητροπόλεως Γερμανίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν η Γενική Πρόξενος κ. Παναγιώτα Κωνταντινοπούλου, εκπρόσωποι των ελληνικών, βαυαρικών και ελληνοβαυαρικών οργανισμών και συλλόγων, οι καθηγητές του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου κ.κ. Αθανάσιος Βλέτσης και Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι της παροικίας μας.

Η Γενική Πρόξενος τόνισε στον χαιρετισμό της τη μεγάλη προσφορά του π. Αποστόλου και την άκρως επιτυχημένη δικτύωσή του και δραστηριοποίησή του στις πολιτειακές και πολιτικές δομές της Βαυαρίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο π. Απόστολος με το ταλέντο του «εάν δεν ήταν κληρικός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, η αξιωματούχος μιας διεθνούς εταιρείας».

Οι επίσημες βαυαρικές Αρχές με επιστολές τους τίμησαν και επαίνεσαν τον π. Απόστολο για το πολυσχιδές έργο του, ιδίως στη συμβολή του στην αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών όπως ο πρωθυπουργός της Βαυρίας, η πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής, ο Αρχιδήμαρχος Μονάχου, ο Καρδινάλιος Μονάχου και πρόεδρος της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων Γερμανίας, ο ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος της Ευαγγελικής Συνόδου της Γερμανίας, ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός δικαιοσύνης και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας κ. Φόγκελ, η πρόεδρος της Εβραικής Κοινότητας Μονάχου κ. Κνόμπλοχ, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι βαυαρικών πόλεων.

Οι βαυαρικές εφημερίδες «Μερκούρ» και «Βραδυνή» αφιέρωσαν εκτενές ρεπορτάζ για τη ζωή και το έργο του π. Αποστόλου, ενώ το παγγερμανικής εμβέλειας πρώτο κανάλι τηλεοράσεως (ARD-alpha) αφιέρωσε μια εκπομπή 45 λεπτών της ώρας με συνέντευξη και το πορτραίτο του π. Αποστόλου. Επίσης το τοπικό κανάλι Μονάχου (münchen.tv) αφιέρωσε μια 45’ εκπομπή παρουσιάζοντας τη ζωή και προσφορά του π. Αποστόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου