ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμό καλωσόρισμα σε Βολιώτη ιερέα

θερμό-καλωσόρισμα-σε-βολιώτη-ιερέα-477547

Το πατροπαράδοτο βαυαρικό πρωτομαγιάτικο έθιμο, το λεγόμενο «Δένδρο του Μαΐου» , αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά, παρουσία του ιερέα Απόστολου Μαλαμούση από το Μούρεσι.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα άγαμοι νέοι έστησαν την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Laim του Μονάχου ένα κορμό δέντρου, που είναι στολισμένος με τα χρώματα της βαυαρικής σημαίας, άσπρο και μπλε, και έχει σε οριζόντιους δοκούς διάφορα σύμβολα, ένα στεφάνι στο επάνω μέρος και ένα στέμμα στη κορυφή. Βαυαρική μουσική, χορός με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, και άφθονη μπίρα εμπλούτισαν την τελετή.

Στο πρόγραμμα υπήρξε και μια ευχάριστη έκπληξη. Το μουσικό συγκρότημα που συμμετείχε στη γιορτή, χαιρέτισε την προσέλευση του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερου Αποστόλου Μαλαμούση με το τραγούδι του γερμανού μουσικού Udo Jürgens «Ελληνικό κρασί».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία. Επίσης παραβρέθηκαν ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και Πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Χάινριχ Μπέντφορντ-Στρομ, η πρόεδρος του «Συνδέσμου της Γερμανικής Καθολικής Νεολαίας» Λίζι Μάγιερ, η υπεύθυνη για την καθολική νεολαία Βαυαρίας Ιουλία Μόκρι, καθώς επίσης και άλλοι επίσημοι.

Με την παρουσία τους τόνισαν και διαδήλωσαν στην όμορφη αυτή βαυαρική εορτή της ανεκτικότητας, το ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο Μόναχο είναι καλοδεχούμενοι και έχουν τη πλήρη υποστήριξή των εκκλησιών για μια αρμονική και απρόσκοπτη ενσωμάτωσή τους στη βαυαρική κοινωνία. Η παρουσία και συμμετοχή των εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας χαιρετίστηκε ιδιαίτερα τόσο από το πλήθος των παρισταμένων Βαυαρών, όσο και από τον τοπικό Τύπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου